Mantelisämpylöitä

WP_20140323_17_12_44_Pro20140323174154.jpg

Tässä kun on kokeiltu melko karppihenkisiä luomuksia, niin näistä sämpylöistä on kehkeytynyt suvereenisti perheemme lempparileipiä. Ohjekin jäi ensimmäisen kerran jälkeen hyvin päähän, joten tässä se tulee

2 kananmunaa

2rkl turkkilaista jugurttia 

1,5dl mantelijauhoja

0,7dl seesaminsiemeniä

0,7dl auringonkukansiemeniä

1rkl pellavansiemeniä

2tl leivinjauhoja

2tl psylliumia

1tl ksantaania

150g juustoraastetta

 

Riko kananmunien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon jugurtti. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja yhdistä ne muna-jugurttiseokseen. Yhdistä viimeisenä taikinaan juustoraaste. Laita uuni tässä vaiheessa kuumenemaan 225 asteeseen, pyörittele pallukoita (itse saan tästä satsista 6 sämpylää), koristele halutessasi vielä siemenillä ja juustolla. Paista sämpylöitä uunissa n.10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

InstagramCapture_9e365a00-397d-4c7a-ad34-8427d83b802d_jpg.jpg

Näistä saa herkullisia Pulled Pork- hamppareita myös, mikäli jääkaapissa sattuu olemaan ainekset nyhtöpossuun… :)

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys