Kookoskvinoapuuro

WP_20140302_11_02_16_Pro.jpg

 

Kvinoa, eli Quinoa on mukava lisuke ruokaan tai salaattiin, hieman couscousin tai riisin tapaan. Mutta tämäpä on hirmuisen kätevä erikoisruokavaliota noudattaville, koska kvinoa on luontaisesti gluteeniton. Ja sisältää aimo annoksen proteiinia, joten tästä saa tehtyä esimerkiksi luontaisesti gluteenittomalle sekä vegaanille samaan syssyyn ruokaa.

Itse ihastuin kookospuuroon, kvinoaan tehtynä. Pari päivää meni tässä taannoin totaalisesti sängynpohjalla sairastaessa, mutta tämän puuron jaksoin tehdä ja se antoikin mukavasti mahantäytettä.

WP_20140302_11_01_18_Pro20140302190820140308164608.jpg

Kookoskvinoapuuro

1 dl kvinoaa

1 rkl siemeniä (auringonkukansiemenet sopivat loistavasti)

3 rkl kookoshiutaleita

3 dl kookosmaitoa 

ripaus merisuolaa

1 tl kookosöljyä

+ päälle marjoja, siemeniä

Lisää kattilaan kvinoa, siemenet, kookoshiutaleet ja kookosmaito. Keitä niin kauan, että hiutaleet puuroutuvat. Lisää joukkoon ripaus suolaa, kookosöljyä ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile marjojen, hedelmien ja pähkinöiden kanssa. Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä http://www.lily.fi/blogit/uusia-tuulia/kookoskvinoapuuro

Puurosta tuli itsellä aika tuhtia tavaraa, joten vettä saa toki lisätä, mikäli puuro tuntuu liian paksulta. 

Koti Ruoka ja juoma