Mantelisämpylöitä
Tässä kun on kokeiltu melko karppihenkisiä luomuksia, niin näistä sämpylöistä on kehkeytynyt suvereenisti perheemme lempparileipiä. Ohjekin jäi ensimmäisen kerran jälkeen hyvin päähän, joten tässä se tulee
2 kananmunaa
2rkl turkkilaista jugurttia
1,5dl mantelijauhoja
0,7dl seesaminsiemeniä
0,7dl auringonkukansiemeniä
1rkl pellavansiemeniä
2tl leivinjauhoja
2tl psylliumia
1tl ksantaania
150g juustoraastetta
Riko kananmunien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon jugurtti. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja yhdistä ne muna-jugurttiseokseen. Yhdistä viimeisenä taikinaan juustoraaste. Laita uuni tässä vaiheessa kuumenemaan 225 asteeseen, pyörittele pallukoita (itse saan tästä satsista 6 sämpylää), koristele halutessasi vielä siemenillä ja juustolla. Paista sämpylöitä uunissa n.10-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Näistä saa herkullisia Pulled Pork- hamppareita myös, mikäli jääkaapissa sattuu olemaan ainekset nyhtöpossuun… :)