Linssikeitto

Reilusti yli kolmekymmentä vuotta tuli elettyä, ennenkuin annoin linsseille mahdollisuuden tulla keittiööni. Ne tulikin sitten jäädäkseen. Tässä yksi suosikeistani, mausteinen linssikeitto.

InstagramCapture_2c805e5c-60fa-49c6-bc3c-dd0365a3f765_jpg.jpg

1rkl kookosöljyä

1 iso sipuli silppuna

1tl vihreää currytahnaa

1tl valkosipulitahnaa

1tl inkivääritahnaa

4dl tomaattimurskaa

4dl vettä

1,5dl punaisia linssejä

2dl kookosmaitoa

(halutessasi vuohenjuustoa päälle)

Kuullota kattilassa ensin öljy, sipulit ja maustetahnat. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit. Keitä seosta niin kauan, kunnes linssit ovat valmiita (n.10min riittänee). Heitä mukaan kookosmaito ja hauduta hetki. Tämän voi syödä joko muhennoksena sellaisenaan tai tehosekoittimella sekoittaa pehmeäksi sosekeitoksi.

Mielettömän proteiinipitoinen ruoka, jota mielellään nauttii kylminä päivinä ja flunssaisena 🙂

Koti Ruoka ja juoma

Kookoskeikaus minuutissa

Rakastan kookosta tuoreena, tuoksuna, öljynä ja hiutaleina. Kaikissa muodoissa siis. Tässä on superhelppo ja herkullinen (ja täyttävä) keikaus kakkuhimoisille, vain minuutissa!

WP_20140315_20_57_30_Pro20140315212751.jpg

1rkl kookosöljyä (tavallinen öljykin käy)

1 kananmuna

2-3rkl kookosjauhoja

ripaus leivinjauhetta

ripaus erythritolia (tai muuta makeutusta)

kourallinen jäisiä mustikoita (tai vadelmia, mansikoita…)

 

Ota kahvikuppi ja sekoita kaikki ainekset keskenään sinne. Mikäli seos tuntuu todella paksulta, voit lisätä seokseen muutaman ruokalusikallisen vettä (kookosjauhot imevät nesteet itseensä kuin sienet). Laita kahvikuppi mikroon ja anna tuhista täysillä yhden minuutin ajan. Kumoa kuppikakku lautaselle, koristele jäisillä marjoilla ja nauti yllättävän kevyestä ja täyttävästä kookosmuffinista!

Koti Ruoka ja juoma