Linssikeitto
Reilusti yli kolmekymmentä vuotta tuli elettyä, ennenkuin annoin linsseille mahdollisuuden tulla keittiööni. Ne tulikin sitten jäädäkseen. Tässä yksi suosikeistani, mausteinen linssikeitto.
1rkl kookosöljyä
1 iso sipuli silppuna
1tl vihreää currytahnaa
1tl valkosipulitahnaa
1tl inkivääritahnaa
4dl tomaattimurskaa
4dl vettä
1,5dl punaisia linssejä
2dl kookosmaitoa
(halutessasi vuohenjuustoa päälle)
Kuullota kattilassa ensin öljy, sipulit ja maustetahnat. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit. Keitä seosta niin kauan, kunnes linssit ovat valmiita (n.10min riittänee). Heitä mukaan kookosmaito ja hauduta hetki. Tämän voi syödä joko muhennoksena sellaisenaan tai tehosekoittimella sekoittaa pehmeäksi sosekeitoksi.
Mielettömän proteiinipitoinen ruoka, jota mielellään nauttii kylminä päivinä ja flunssaisena 🙂