Viherpastaa
Tutustuin tässä taannoin työn puolesta uutuuksiin itselleni (noloa, mutta olen ollut ihan tietämätön näistä herkuista), eli mustakaaliin ja lehtikaaliin. Nämä kaksi kaalia ovat sellaiset superfoodit, että heikompia hirvittää. Näistä saa aimo annokset c- vitamiinia, kalsiumia, karoteenia ja proteiinia. Ja mikä itselle parasta, nämä pitävät kauniin värinsä myös paistaessa, joten näitä kannattanee käyttää reippaasti siis paistoksissa myös.
Siinä pannulla on molempia kaaleja sekä kaveriksi heitin mukaan vielä viipaloituja jumbosieniä. Tähän kun lisää kermaa (tavallinen kerma, kaurakerma, soijakerma jne) saa mitä parhaimman kastikkeen pastalle!
Alle laitoin isot lehdet roomansalaattia (romaine), ähkyturvotusta välttääkseni keitin maissipastaa ja päälle tätä herkkukastiketta. Oli muuten mielettömän ihana nautinto! Jopa vannoutunut lihansyöjämieheni tuli ronkkimaan annostani ja lupauduin tekemään hänelle omansa. Eilen oli mielessä laittaa myös muutama pähkinä tähän päälle, mutta nälkä vei voiton ja pähkinät jäävät seuraavaan kertaan.