Parempi myöhään…
Tulihan se bolognese vihdoin tehtyä! Ensin se piti tehdä sunnuntaina, syötiinkin makkaraa. Sitten suunnittelin tekeväni sen maanantaina, tehtiinkin kesäkeittoa. Nyt päätin heti ylös noustuani alkaa hommiin, ennen kun suunnitelmat muuttuu taas. Yritin etsiä ”sitä aitoa” reseptiä koko viikonlopun ja tulin siihen tulokseen, että kuten yleensä, niitä ”aitoja” reseptejä on yhtä monta, kuin on Italiassa Nonnan keittiöitä. Eli valitsin useimmin eteen putkahtaneen reseptin, johon tuli jokaisessa reseptissä olleet porkkana, selleri, sipuli ja liha ja lisäksi punkku ja paseerattu tomaatti. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä edes syötävää.
Tästä lähdettiin. Vieressä paras kaverini keittiössä: Alligator. Vähentää silppusmisen tuskaa huomattavasti. Hyvä apuri ihan 2 kätisellekin, mutta ehdoton apu yksikätiselle.
Vihannekset silputtu, ilman tuskaa. Tässä ei kauan nokka tuhissut, mutta tämän jälkeen alkoikin se vaikea vaihe, eli juhelihan paisto.
Kasvisten silppuamisesta tähän vaiheeseen meni vaatimattomasti tunti. Nyt vaan odotellaan, että on hautunut tarpeeksi.