Nörttimies ja ruskeakastike

Rakas Nörttini osaa valita altaasta herkullimman jäätelön, keittää maailman parasta kahvia ja voitelee mehevimmät voileivät, mutta siihenpä on siippani keittiöura tässä taloudessa viiden ja puolen vuoden yhteiselon ajan rajoittunut. Viikonloppuna kaavaan tuli poikkeus. Sain vihdoin ihanan nörttimieheni omin kätösin prosessoimaa oikeaa, kotitekoista ruokaa. Mikä maistuisikaan paremmalta sateisena sunnuntai-iltapäivänä, kuin ruskea jauhelihakastike. Nörtti vei taas rouvaltaan jalat alta aivan uudella tavalla.

Uuden tulokkaan syntymän lähestyessä, olen varovasti Nörtille vihjaillut, että Rouvan ruokkiessa vauvaa, vastuu Rouvan ruokkimisesta saattaa osin jäädä Nörtin vastuulle. Näin ollen olisi hyvä, jos Herra hallitsisi esimerkiksi makaronilaatikon ja muutaman muun perusruoan salat. En panisi pahakseni vaikka tämä soosi jäisi Nörtin (ainoaksi) bravuuriksi, niin hyvää se oli.

Ruskeakastike-lounas nautittiin Balloon Cup-korttipelin seurassa, joka oli toki viihdyttävä, mutta ei tehnyt yhtä suurta vaikutusta kuin Herran valmistama kastike.

Nörttimiehen ruskeakastike

400 g naudan paistijauhelihaa

2 dl tummaa soijarouhetta

1 iso sipuli

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl tomaattipyrettä

2 rkl kanafondia

luraus soijakastiketta

suolaa, pippuria

kiehuvaa vettä

  1. Laita jauheliha ruskistumaan kuumalle pannulle. Turvota soijarouhe n. 2 dl kiehuvaa vettä ja lisää ruskistuvan jauhelihan joukkoon. Lisää pieneksi pilkottu sipuli.
  2. Sekoita kypsään jauheliha-soija muruun vehnäjauhot ja tomaattipyre. Ruskista kevyesti sekoitellen n. 10 minuttia miedohkolla lämmöllä.
  3. Lisää kiehuvaa vettä niin, että jauheliha peittyy, sekoita. Lisää kanafondi, soijakastike, suola ja pippuri, tarkista maku.
  4. Anna kastikkeen kuplia miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, tai niin kauan kuin nälkä antaa periksi.
  5. Nauti pastan, perunoiden tai riisin kera. Toimii myös tortilloissa ja quesadillan taytteenä :)

 

 

suhteet rakkaus ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.