Tiramisukakku

Cake Popsien kanssa samoissa juhlissa nautittiin myös tiramisu-kakkua. Se oli niin suussasulavaa, ettei 10 hengen kahvihetken jälkeen jäljelle jäänyt kuin pieni nökäre tätä mascarponepommia.

dsc_0218_800x530.jpg

Tämä on hieman helpotettu ja kevennetty ohje perinteiseen Tiramisuun verrattuna, mutta maku on taatuti yhtä hurmaava!

Kakkuun tarvitset:

Pohjaan:
1 1/2 pötköä domino-keksejä
3/4 dl voisulaa

Kakkuun:
1 pss kaurakeksejä
2 prk mascaponea
1 tlk Flora vanillaa
4 tl Vaniljasokeria
1/2 litraa vahvaa kahvia
1/2 dl amarettoa /brandyä tms.
n. 2 dl tummaa kaakaojauhetta

Reunoille
1/2 levy (valko)suklaata

1. Murskaa dominot ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.
2. Keitä kahvit ja lisää amaretto kahvinsekaan. Jäähdytä.
3. Vaahdota Flora vanilla, lisää Mascarpone ja vaniljasokeri varovasti sekoittaen.
4. Levitä kerros mascarpone-vaahtoa keksipohjalle ja ripottele päälle kerros kaakaojauhetta siivilän avulla. Kasta kaurakeksejä kahvi-amaretto seoksessa ja lado yksi kerros keksejä päällimäiseksi. Leivtä uusi kerros vaahtoa, kaakaojauhetta ja keksejä.
5. Jatka näin kunnes keksit ja vaahto loppuvat. Jätä päällimäiseksi vaahtokerros, jonka päälle ripottelet vielä kerroksen kaakaojauhetta.
6. Anna maustua jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.
7. Koristele reuna valkosuklaa lastuilla.

Vinkki! Voit koota misut myös annosmaljoihin, jos tarjoat tiramisun jälkiruokana.

dsc_0224_800x530.jpg

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.