KRH 3: Katkarapurisotto

Kotiruokahaaste etenee hitaasti, mutta varmasti. Haaste muuntautui lokakuun alussa myös kasvisruokahaasteeksi, kun päätin liittyä 26 000 muun suomalaisen kanssa Madventuresin Lihattomaan Lokakuuhun. Taaperolle tarjoillaan edelleen lihapitoisia ruokia pari kertaa viikossa, mutta Nörtin kanssa pyritään olemaan ostamatta ja syömättä lihaa. Ajankohta on mitä mainion siitäin syystä, että suurin osa kiinnostavista resepteistä Ruokahetki-kirjassa on juuri kasvis- tai kalaohjeita.

Kokkailuissa edetään yrityksen ja erehdyksen kautta. Innostus kasvisten lisäämiseen vähän joka ruokaan ei välttämättä aina tuota sitä herkullisinta lopputulosta. Hyvin onnistuneen Pinaattilasagnen jälkeen uunissa valmistui ei-niin-onnistunut juures-makaronilaatikko. Lisäsin muuten tavalliseen makaronilaatikkoon porkkana- ja palsternakkaraastetta ja lopputulos oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Kyllä sitä raejuuston ja ketsupin kera nipin napin lounaaksi söi, mutta sen verran kuivakka loota tuli, ettei se omaa postausta ansaitse. Tytölle ruoka maistui ihmeen hyvin.

dsc_0668.jpg

Sitten otsikon mukainen ohje, olkaa hyvät. Tämä ohje ei ole Ruokahetki-kirjasta, vaan valmistettu ”mitä kaapista löytyy”- periaatteella.

4 dl risottoriisiä
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä (Brown Brother dry muscat)
kourallinen herneitä
2 kourallista katkarapuja
6 möykkyö pakastepinaattia
puolet parmesaani kolmiosta
2 dl ruokakermaa
kuumaa vettä
suolaa
pippuria

 

1. Ota pakastetuotteet sulamaan.

2. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa tai pannulla. Lisää huuhdellut riisit ja paloitellut sipulit. Paahda riisejä oljyssä kunnes ne ovat lämpimiä. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini haihtunu/ imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa vettä riisin joukkoon pieniä määriä kerrallaan välillä hämmentäen. Tee näin kunnes riisi on lähes kypsää.

3. Lisää riisin joukkoon sulat herneet, katkaravut ja pinaatti. Sekoita. Lisää parmesaani ja loput ruokakermaa, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

Maistuiko?

Maistui jälleen hyvin koko perheelle. Kun risotto oli jäähtynyt siitä sai kätevästi pöyriteltyä Tytön pieniin käsiin sopivia palleroita, joita hönen oli helppo syödä käsin ja haarukalla.

Tehdäänkö uudestaan?

Risottoa tulee olemaan lähitulevaisuudessa lautasella useammin, sillä se on melko nopeaa ja helppoa arkiruokaa, josta on helppo keksiä variaatioita myös ilman lihaa.

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.