Applecrumble Pie

dsc_0101_800x530.jpg

Nam nam. Jälleen pääsin tekemään omenapiirakkaa, kun Nörtin nörttikaveri lahjoitti meille pihastaan ylimääräisiä happamia omenia. Tämän piirakan alkuperäisen ohjeen bongasin Inkiväärihillo-blogista, johon ohje oli puolestaan löydetty Pullahiiren leivontanurkasta. Alkuperäinen vadelma-persikka versio oli niin taivaallisen hyvää, että ajattelin ettei piirakka voi ainakaan huonommaksi muuttua omenavariantilla. Muutamia pieniä muutoksia ohjeeseen tuli osittain tämän leipurin viitseliäisyyden puutteen vuoksi. Tuorejuuston määrä tuplaantui, koska sen verran sitä sattui paketissa olemaan (ei voi olla pahitteeksi), ja perunajauhot jätin pois, koska omenoista ei lähde samalla tavoin nestettä kuin pakastevadelmista.

Ja kyllä, rapea, miltei toffeinen muropohja, ja samettisen raikas tuorejuustotäyte toimii erinomaisen hyvin myös omenoilla höystettynä. Tästä piirakan pohjasta taitaa tulla uusi perusohjeeni, jota voi täytteen marjoja tai hedelmiä vaihtamalla varioida loputtomiin aina sesongin mukaan.

Pohja

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1,5 dl sokeria

Täyte

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g ranskankermaa
200 g tuorejuustoa

5 omenaa

Nypi pohjan ainekset kulhossa murumaiseksi seokseksi. Jätä n. 1,5 dl seosta piirakan päälle ripoteltavaksi ja taputtele loppu taikina piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Viipaloi omenat. Kaada tuorejuustomassa paistetun pohjan päälle. Asettele omenaviipaleet massan päälle ja ripottele muruseos omenoiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes muruseos on kullan keltaista ja tuorejuustomassa hyytynyt.

Piirakka on hyvää lämpinäkin, mutta parhaimmillaan se mielestäni on seuraavana päivän jääkaapista napsittuna.
 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma diy