Mutsin Afternoon Delight
Eilen päiväposti toi tullessaan noin viikko sitten tilaamani kirjaherkun.
Eksyin viime viikolla blogiviidakossa seikkaillessani Vuoden mutsi- blogin sivuille ja luin ensimmäisen silmiini osuneen postauksen Mutsi lenkkeilee. Jo ennen kuin olin pässyt postauksen puoliväliin, nauroin jo vedet silmissä. En kyennyt hihitykseltäni lukemaan vieressä ihmettelevälle Nörtille edes pientä tekstin pätkää, selittääkseni, mille oikein olin yhtä-äkkiä alkanut niin hallitsemattomasti kikattaa. Jos blogin pohjalta tehty kirja on puolikisikin yhtä hupaisa, kuin tämä postaus, niin ostos on kannattava. Klik, klik ja Satu Rämön ja Katja Lahden kirjoittama opus oli jo samana iltana matkalle minulle.
Jotta tytön päiväunien aikainen lukuhetki olisi täydellinen, on mutsitekstien ohessa on tietenkin syötävä mutsin tekemää piirakkaa. Tässä ohje herkulliseen Mustoffee- rahkapiirakkaan.
Pohja:
150 g voita
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 tlk konsentroitua maitoa
3 dl mustikoita
1 prk maitorahkaa
1 prk Creme fraichea
3 tl vaniljasokeria
Nypi kaikki aineet murumaiseksi seokseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Jätä n. 1,5 dl muruseosta ripoteltavaksi piirakan pinnalle. Paista pohjaa 180 asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä ja kullankeltainen. Levitä jäljelle jäänyt muruseos pellille leivinpaperin päälle ja paista 180 asteessa, kunnes murut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.
Keitä avaamatonta konsentroitua maitotölkkiä vedellä täytetyssä kattilassa n. 2,5 tuntia. Avaa purkki, ja toffee on valmista käytettäväksi. Levitä toffee hieman jäähtyneelle piirakkapohjalle ja ripottele toffeen sekaan mustikat. Anna jäähtyä.
Sekoita maitorahka, vaniljasokeri ja Creme fraiche. Levitä jäähtyneen piirakan pinnalle, ripottele päälle muruseos.
Mustikoita toffeemeressä.
Nauti espresson ja hyvän kirjan kera iltapäivän hämärtyessä.