Muffinivuokamunakkaat
Sain idean tähän munakkaaseen Tertin Kartanossa, jossa pienet munakkaat oli valmistettu jonkinlaisissa vuoissa uunissa. Ravintolakeittiössä kyllä valmistettiin aamiaisen kokkelit uunissa, mutta että munakastakin? Piti ihan kokeilla kotona.
Juuri sopivan kokoisia herkkupaloja saat esimerkiksi muffins-pellin avulla. Minimini munakkaat kypsyvät vaikka etanapannun koloissa. Jos valmistusastiassasi ei ole tarttumatonta pinnoitetta, muistathan voidella ”kuopat” huolella.
Tarvitset
1 muna/ muffinsivuoan kolo
loraus kermaa
(painonvartioille maitoa, mut sillä ei kyllä tule yhtä hyvää)
ripaus suolaa ja pippuria
hyppyselliset omia suosikkitäytteitäsi
Me laitoimme:
Pepperonimakkaraa Nörtille
Basilikaa ja kuivattuja mustia torvisieniä minulle.
1. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen.
2. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää kerma, suola ja pippuri.
3. Annostele munakasmassa muffinivuokiin. Lisää kullekkin syöjälle mieluisat täytteet.
4. Laita munakkaat uuniin n. 7-12 minuutiksi, halutusta kypsyydestä riippuen.
Keitä kahvit, paahda leivät ja valuta jogurttia kippoon. Munakkaat ovat valmiit nautittaviksi kun munakkaan keskellä ei enää ole nestemäistä massaa. (Siis suurinpiirtein yhtäaikaa muun aamiaisen kanssa.)
Herkullista sunnuntaita!