Muffinivuokamunakkaat

Sain idean tähän munakkaaseen Tertin Kartanossa, jossa pienet munakkaat oli valmistettu jonkinlaisissa vuoissa uunissa. Ravintolakeittiössä kyllä valmistettiin aamiaisen kokkelit uunissa, mutta että munakastakin? Piti ihan kokeilla kotona.

Juuri sopivan kokoisia herkkupaloja saat esimerkiksi muffins-pellin avulla. Minimini munakkaat kypsyvät vaikka etanapannun koloissa. Jos valmistusastiassasi ei ole tarttumatonta pinnoitetta, muistathan voidella ”kuopat” huolella.

Tarvitset

1 muna/ muffinsivuoan kolo

loraus kermaa

(painonvartioille maitoa, mut sillä ei kyllä tule yhtä hyvää)

ripaus suolaa ja pippuria

hyppyselliset omia suosikkitäytteitäsi

Me laitoimme:

Pepperonimakkaraa Nörtille

Basilikaa ja kuivattuja mustia torvisieniä minulle.

dsc_0085_1024x678.jpg

1. Laita uuni lämpiämään 120 asteeseen.

2. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää kerma, suola ja pippuri.

3. Annostele munakasmassa muffinivuokiin. Lisää kullekkin syöjälle mieluisat täytteet.

4. Laita munakkaat uuniin n. 7-12 minuutiksi, halutusta kypsyydestä riippuen.

Keitä kahvit, paahda leivät ja valuta jogurttia kippoon. Munakkaat ovat valmiit nautittaviksi kun munakkaan keskellä ei enää ole nestemäistä massaa. (Siis suurinpiirtein yhtäaikaa muun aamiaisen kanssa.)

dsc_0087_678x1024.jpg

Herkullista sunnuntaita!

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.