Mutsiniksi 1: Teräskartion salaisuus

Kehtuuttaako aamupuuron keitto? Onko aamun nakkisormet, äitipää ja veden sekä hiutaleiden mittaaminen liian vaativa prosessi? Onko puuro joskus palanut pohjaan, kun liedeltä on pitänyt poistua yllättäen pienen puuronsyöjän perään? Onko aamuja, jolloin pieni puurosuu on liian nälkäinen odottaakseen viljaherkun valmistumista? Kestääkö juuri keitetyn puuron jäähtyminen pieneltä ikuisuudelta tuntuvan ajan?

dsc_0527_530x800.jpgItselläni koekäytössä oli 0,75 litrainen retkitermos. Tässä mallissa suuaukko on hieman normi kaakaotermaria leveämpi, joten paksumpikin puuro on helpompi kaivaa ulos.

Jos vastasit edes yhteen kysymykseen ”kyllä” suosittelen jatkamaan lukemista. 

Tässä hyväksi havaittu ratkaisu aamujen helpottumiseen! Näin tarjoat lapsellisi (tai itsellesi) täydelisen pehmeää, hyvin hautunutta ja juuri sopivan lämpöistä puuroa nopeasti ja helposti.

1. Keitä illalla kannullinen vettä ja esilämmitä termosastia kaatamalla se täyteen kuumaa vettä.

2. Kun astia on lämmennyt, kaada vesi pois. Mittaa termokseen 0,5 dl kaurahiutaleita (vauvalle kaurajauhoa) ja 2 dl kiehuvaa vettä. Tästä tulee 1 annos. Jos teet puuroa itsellesi, lisää suolaa.

3. Sulje termos ja jätä se yöksi vaikka tiskipöydälle odottamaan.

4. Aamulla avaa termari ja sekoita kevyesti. Lapa puuroa lautaselle ja siitä naperon (tai omaan) suuhun. Hillosilmän tai kiisselin lisääminen on valinnaista.

dsc_0519_800x530.jpgTarjoiluehdotus.

 

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.