Jouluateria Nro.2

Vieläkö joku jaksaa lukea jouluruokapostauksia? No, tässä tulee vielä yksi. Skippaa yli, jos et kestä nähdä enää yhtään kinkkusiivua.

Tämä herkullinen ateria ei häviä yhtään Tertin kartanon herkuille. Jouluillallinen Nro. 2 nautittiin Isosiskon ja Lankomiehen kotona 23.12. Aterian nautinnollisuutta lisäsi erityisesti se, että se nautittiin aikuisten kesken Tytön mentyä nukkumaan.

dsc_0790_530x800.jpgJo ruokajuomat lupaavat herkullisen makuelämyksen. Kuoharilasissa alkuruoille Blondel -shamppanjaa, ja punkkuna tätä:

dsc_0761_530x800.jpg

dsc_0788_800x530.jpgAlkuruokalautanen. Muikunmätiä, sipulia ja smetanaa, sinappisilliä, graavisiikaa ja graavilohta. Kuvaan valitettavasti mahtui vain murto-osa todellisesta syödystä määrästä. 😀

dsc_0793_800x530.jpgLuomukinkkua, kermaista paistoliemikastikketta, moussemaisen pehmeää lanttulaatikkoa sekä langon bravuuria, tulista porkkanalaatikkoa.

Lisäksi pöydästä löytyi maksapateeta ja lihahyytelö, saaristolaisleipää sekä lasimestarin silli. Rosollista valmistimme hieman tavaomaista raikkaaman ja rapeamman version, lisäten siihen punakaalia sekä korvaamalla omenan päärynällä.

Jälkiruoaksi nautimme Portugalin tuliaisina tuotua vaalea sherryä ja sekä taatelikakkua.

Voitte varautua vielä yhteen jouluruoka-aiheiseen postaukseen, mutta siinä käsitelläänkin sitten jo kotona paistetun kinkun jämistä jalostettuja herkkuja.

 

koti ruoka-ja-juoma diy