KRH 4: Porkkana-pinaattilettuset
Mitä syödään?
Porkkana- pinaattilettuja
Nyt muistan taas mikä suoraan ohjeen mukaan tehdyssä ruoassa mättää. Useimmiten siitä ei tule haluttua loputtulosta, vaan reseptiä joutuu kuitenkin säätämään ja viilaamaan tekovaiheessa mieleisekseen. Näin kävi näiden herkullisten pinaattilettujen kohdalla. Ohjeen idea on neuvolasta saadusta ruokahetki- kirjasta, mutta koelätyn paistettuani päädyin lisäämään reseptiin vehnäjauhoa ja kananmunaa paremman rakenteen saamiseksi, sekä mustapippuria, jota ilman ruoasta tuntuu aina puutuvan jotain.
30 porkkana-pinaattilettua:
4 porkkanaa hienoksi raastettuna tai soseena
300 g pakastepinaattia
7 dl punaista maitoa
6 kpl kananmunia
2 dl ruisjauhoja
1 dl venhäleseitä
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
1. Kuori ja raasta porkkanat. (Raaste tekee taikinasta hankalammin paistettavaa, ensi kerralla lisään porkkanat taikinaan keitettynä soseena.) Sulata pinaatti miedolla lämmöllä paistinpannulla ja haihdut siitä ylimääräinen neste pois. (Pinaatti voi tehdä taikinasta todella vetisen ja hankalsti käsiteltävän.
2. Sekoita munat ja maito, lisää joukkuun jauhot ja mausteen. Lisää kavikset viimeisenä. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. Paista letut pannulla tipassa oliiviöljyä.
Maistuiko?
Yllättävää kyllä, mutta nämähän miastuivat ihan pinaattiletuilta (niiltä atrian), mutta paremmilta. En ole aikaiemmin tehnyt pinaattilettuja ja siksi jotenkin yllätyin eineksen ja kotitekoisen yhtäläisyydestä. Lettuset ovat hyvää ja helppoa syötävää myös Tytölle. Kolme lettua, kolme perunaa ja lusikallinne kermaviiliä hävisi lounaalla Tytön lautaselta nam nam-äänien saattelemana. Tehdään uudestaan kun jaksetaan, rakeisen ja vetisen taikinan paistaminen ja hyvän koostumuksen saaminen oli aika haasteellista.