Mummin Nutella-muffinsit

Viime sunnuntaina vierailtiin vaalipäivän ratoksi Mummin luona. Mummi sai  ihastella, nuuhkutella ja hoitaa pikkuneitoa, Nörtti ottaa nokoset ja Rouva sai rauhassa puuhaillaMummin ompelukoneen parissa. Everybody wins!

Ja mitä mummi olikaan loihtinut kahvipöytään yllätysvieraille? Nutella- muffinseja!

Nyt pari päivää ja vähintään kymmenen (lopetin laskemisen kolmen herkkupalan jälkeen) antaumuksella herkuteltua Nutella-muffinssia myöhemmin, voin todeta, että ei ole ollenkaan huono idea yhdistää kuohkeaa muffinsitaikinaa ja maapähkinatahnaa.

dsc_0092_800x530.jpg

Tässäpä Mummin Glorian Ruoka & Viini-lehdestä (7/2012) löytämä herkullinen resepti:

12 muffinia:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl Nutellaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, yhdistä kuivat aineet voivaahtoon varovasti käsin sekoittaen. Annostele taikina vuokiin. Laita jokaiseen vuokaan n. 1 tl Nutellaa. Vetele taikinaan cocktail-tikulla kuvioita siten, että tahna raidoittuu taikinan kanssa. Paista muffineja 175 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä, mutta mehevän kosteita.

Tällä ohjeella saat käytettyä noin puolet Nutella- purkista. Jos mietityttää, että mihin sen lopun tahnan sitten käyttäisi, niin valmista taikina kaksinkertaisena. 24 muffiniin saat varmasti saa ”tuhlattua” koko purkin, leipurin maistiaislusikalliset mukaan luettuina. ;)

Hammastikulla sekoittamisen havaitsimme hieman hankalaksi. Helpompi ratkaisu voisi olla käyttää haarukka, tai sekoittaa koko taikinamäärään pieniä klönttejä Nutellaa, ja sen jälkeen annostella taikina vuokiin.

hyvinvointi mieli hopsoa ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.