Tähtilampun alla, siinä sängyn laidalla

23.45

Poika lopettelee maidontankkaustaan ja maiskuttelee suutaan tyytyväisenä. Kääntää päätään ja hakee hyvää asentoa. Istun pinnasängyn vieressä ajatuksissani, katse pädissä ja käsi vielä pojan vierellä. Vilkaisen hajamielisesti sänkyyn ja kaksi kirkasta silmää tuikkii takaisin kasvojani tarkastellen. Katselemme toisiamme ja muutama sekunti tuntuu yhtä-äkkiä ikuisuudelta. Mitähän poika näkee? Mitä hän ajattelee, kun erottaa kasvoni hämärässä? Katse on rauhallinen, onnellinen jopa helpottunut. Sitten silmät menevät viiruiksi ja Pojan hymy leviää korviin saakka.

Pienet jalat alkavat sätkiä, minikokoinen koura tarraa etusormeeni. Silmät tarkentuvat vielä hetkeksi ja lupsahtavat sitten kiinni kuin painovoiman vetäminä. Pojan keho rentoutuu ja ote sormestani hellittää. Kerran vielä Poika tirkistelee luomiensa alta hymynkare huulillaan, ähkäisee ja vaipuu takaisin uneen.

Silitän samettista poskea, nuuhkaisen vielä vauvalta tuoksuvaa päälakea ja tirautan muutaman liikutuksen kyyneleen, ennen kuin nousen ja menen levittämään illan viimeisen pyykkikoneellisen. Päässäni alkaa soida J. Karjalainen. ”Tähtilampun alla, siinä sängynlaidalla..”, hyräilen mielessäni kuivaustelineen täyttyessä pienistä pöksyistä ja bodyista.

”Vai tapahtuiko kenties jotain, elämää suurempaa, muistatko kun leikimme telepatiaa.” , 

 

Perhe Lapset Vanhemmuus

Happy Whoopie-day

Whoop, whoop whoopiet ovat herkullisia. Pehmeän täyteläinen keksi ja mehevä täyte houkuttelee nappaamaan aina uuden herkkupalan. Erityisesti pidän näistä herkuista jääkaappikylminä. Ovat kuin puffetteja, mutta parempia.

Synttäreitteni kunniaksi leivoin omaksi ja kahvivieraiden iloksi suklaa – valkosuklaa – appelsiini – mansikka- whoopiesseja. Suklaan mansikkarakeet rouskuvat kivasti hampaissa vastapainona keksin tahmealle makeudelle.

DSC_0105.JPG

Whoopiepohjiin tarvitset:

(Ohje kirjasta: Whoopie-leivokset)

175 g jauhoja

1,5 tl ruokasoodaa

40 g (1dl) kaakaojauhetta

iso hyppysellinen suolaa

170 g pehmeää voita

150 g fariinisokeria

1 iso muna

1,5 dl (täys)maitoa

***

Täyte:

(Ohje sävelletty omasta päästä)

1 levy Lidlin valkosuklaata, jossa mansikkarakeita

1 pkt Viola appelsiinituorejuustoa

1 prk Flora vispiä

***

Tee näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. 

3. Lisää voivaahtoon puolet jauhoista, muna ja maito. Lisää lopuksi loput jauhot.

4. Muovaile taikinasta n. 3cm halkaisijaltaan olevia tankoja kelmua apuna käyttäen. Anna kohmetua kovaksi jääkaapissa n. 1h. Leikkaa tangosta kiekkoja, asettele ne väljästi leivinpaperille ja paista 180 asteessa n. 12 minuuttia. Voit myös oikaista ja latoa taikinan pellille lusikoita käyttäen, mutta edellinen keino saa aikaan täydellisen pyöreitä keksejä, ja tarvittaessa taikina säilyy myös myöhempää käyttöä varten jääkaapissa tai pakksessa.

5. Valmista täyte. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää tuorejuusto suklaan joukkoon. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita suklaan ja tuorejuuston joukkoon. 

6. Pursota kerros täytettä kahden keksi väliin ja anna maustua hetki jääkaapissa, jos maltat.

***

Näitä mutustellessa on hieman mukavampaa olla taas yhden vuoden lähempänä kolmeakymmentä.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo