Pienen pienet Runebergit

Runebergin tortuissa parasta on karvasmanteli. Toiseksi parasta on mantelijauhon tuoma pehmeä rakenne ja kermainen maku. Vähiten suosikkini on se piparkakku ainesosa, mutta ilman sitä ei tule oikeanlaisia torttuja.

dsc_0070_2_678x1024.jpg

Tämä ohje on varsin vapaasti sovellettu versio Kotikokin parhaat leivontaohjeet kirjasta. Itse asiassa taisin muuttaa kaiken muun paitsi voin, munien ja jauhojen määrän 😀

Tarvitset:

150 g voita
0,5 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
2 munaa
1.5 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoa
1 dl hasselpähkinärouhetta
45 ml amarettoa
50 ml maitoa
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl piparkakkumaustetta

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet kulhossa. Lisää voi-vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja amarettomaitoa.

3. Jaa taikina muffinsivuokiin. Taikinasta tulee n. 30 minitorttua tai n.10 isompaa muffinsia.

4. Paista pieniä muffinseja 175 asteessa n. 10-15 minuuttia ja isompia muffinsseja n. 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuupaljolti vuoan koosta ja uunin tehosta.

Herkullista tulevaa Runebergin päivää!

koti ruoka-ja-juoma diy