Suklainen kuivakakku
Kiireetön lauantai-iltapäivä. Tyttö nukkuu ja kohta aloitetaan sohvannurkassa viltin alla elokuvan katselu. Kahvihammasta kolottaa ja ilkeä pikkunälkä kömpii sohvatyynyjen välistä.
Tästäpä apu kiperään tilanteeseen!
Tämä ohje on peräisin joskus 90- luvulla aikakausilehdessä olleesta Valion voi-mainoksesta. Lehtileike on tallessa äitini reseptikansioissa ja tällä ohjeella syntyy myös maailman paras Sacher-kakku! Koska alkuperäisen ohjeen aineet on mitoitettu kokonaiseen täytekakkuun, niin taikinaa ja rengas vuoasta vähän yli. Paistoin ylimääräisestä taikinasta 6 pikku leivosta muffinsivuoissa.
Suklaa-pähkinä kuivakakku
4 munaa
1,5 dl sokeria
200 g voita
180 g tummaa suklaata sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5-2 dl pekaanipähkinöitä kevyesti rouhittuna
1 dl valkosuklaata kevyesti paloiteltuna
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suklaa- ja pähkinärouhe).Sulata voi. Käytä tilkka sulatetusta voista vuoan voiteluun. Voitelun jälkeen, jauhota vuoka kookoshiutaleilla. Lisää vaahto varovasti sekoittaen vuorotellen sulatettua voita, suklaata ja jauhoja. Kääntele taikina tasaiseksi seokseksi.
Täytä reikävuoan tilavuudesta 3/4. Paista kakkua 180 asteessa noin 1 tunti, kunnes kakku on hieman irronut vuoan reunoista.
Nauti kuuman espresson kera kiireettömänä lauantaina.