Tyyntä ennen myrskyä

dsc_0297_1024x678.jpg

Rilliperheessä eletään vaihteeksi rauhallista ja helppoa vaihetta. Parin kuukauden rytmittömyyden, vaunu- ja uniraivareiden jälkeen talviauringon täyttämät leppoisat päivät ja tasaantunut meno tekevät hyvää koko perheelle.

Miksi päivät tuntuvat nyt helpommilta kuin kuukausi sitten? Aloin miettimään, mitkä asiat nyt ovat paremmin kuin hyvin, ja siitähän tuli oikein hieno lista!

1.

Suu napsahtaa auki soseelle, kuin soseelle. Syöminen on mukavaa ja ruoka hyvää. Ruokavalio tosin koostuu vielä porkkanasta, perusta ja hedelmäsoseista.

dsc_0259_678x1024.jpg

2.

Päiväunille Tyttö nukahtaa pukemisen jälkeen omiin vaunuihin parissa minuutissa. Ei itkua tai huutoa. Päivän aikana Tyttö nukkuu yhdet 1,5 tunnin unet ja yhdet 2-4 tunnin unet. Tämä tarkoittaa myös, että kotiäidille jää runsaasti sekä rauhallista kotihoitoaikaa, että omaa löysäilyaikaa.

3.

Unikoulu alkaa toimia myös yöunille mentäessä. Nukutusaika lyhynee ilta illalta. Eilen Tyttö nukahti sänkyynlaiton jälkeen 9 minuutissa. Yöt Tyttö nukkuu syöttöjä lukuunottamatta omassa sängyssään 3-4 tunnin jaksoissa. Yhteensä n. 12 tuntia. Koko perhe nukkuu siis olosuhteisiin nähden hyvin.

4.

Hereillä ollessaan Tyttö on seurallinen ja hyväntuulinen. Ihanaa huomata, kuinka yksinkertaiset leikit vuoroin huvittavat, vuoroin ihmetyttävät Tyttöstä. Tuttua laululeikkiä aloitettaessa, vaikuttaa kuin Tyttö muistaisi, mitä on tulossa ja hymy irtoaa usein jo ensimmäisillä säkeillä.

dsc_0202_530x800.jpgVauvan kikatus alkaa olla päivittäinen ilo, useimmiten raikuvimmat naurut nauretaan Mummoille.

5.

Tyttö viihtyy joskus pitkänkin tovin omissa puuhissaan. On hauskaa seurata, mitä Tyttö puuhaa, kun hänet jättää hetkeksi itsekseen. Välillä neitiä huvittaa nauruun asti pelkän kattolampun katselu, toisinaan pehmöpöllö tai Sofie-kirahvi saa painin tiimellyksessä melkoisen kuolakuorrutuksen pintaansa. Lelut pelastavat tilanteen kun ruoka on laitettava tai pyykit levitettävä.

dsc_0999_530x800_0.jpgTämä pöllö ei pientä kuola-aaltoa säikähdä.

6.

Eroahdistusta ei vielä ole ja vierastuskin odottelee vielä parin kuukauden päässä. Tytön voi kevein sydämin jättää pariksi tunniksi isovanhempien huvitettavaksi ja Nörtti ja Rouva pääsevät omille viikoittaisille harrastuksilleen keventämään mieltä ja kehoa.

7.

Vaunuilla liikkuminen on Rouvan rohkaistumisen jälkeen helpottunut ja muuttunut arkipäiväisemmäksi. Nyt käydään jo lähikaupassa ja kaupungilla sekä matkustetaan bussissa ja autossa Tytön ollessa hereillä – useimmiten ilman huutoa. Mieltä piristää jo tieto siitä, että kotoa voi halutessaan lähteä vaunuilemaan ilman raivarin pelkoa.

dsc_1001_530x800.jpg

Muutokset ovat olleet pieniä ja vähittäisiä, mitään yhden yön ihmeitä ei ole tapahtunut. Usein on helpompi huomata asiat, jotka eivät suju toivotulla tavalla – ja valittaa niistä. Tänään valitsin huomata asiat, jotka ovat hyvin ja olla niistä iloinen.

Nautitaan ja kerätään voimia vielä, kun tämä ihana rauhallinen ja järjestelmällinen kausi kestää. Ja toivotaan, että kaikki hyvin sujuvat osa-alueet eivät joudu yhtä aikaa murrokseen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *