Arki-slurps
Herkkua ennen uunin..
Herkkua jälkeen uunin…
Kun kotiuduimme synnäriltä pyysin ensimmäisenä päivänä ruoaksi parsakaalia, kukkakaalia ja lohta. Olen kaali-rakastaja. Kaali kuin kaali käy. Kolme päivää vanhalle vauvalle kaali tarjoiltuna äidin rintamaidon kautta ei ollut kuitenkaan se paras mahdollinen valinta. No virheistä oppii ja niin edelleen.
—————————————————–
Yksi parhaista arkikaaleista on kuitenkin kaikkea-kaalia-uunissa (ja vähän porkkanaa) öljyn, suolan ja pippurin kanssa.
Tee näin:
Pilko parsakaali, kiinankaali ja brysselinkaali + porkkanat melkein saman kokoisiksi. Laita kaalit kulhoon ja lisää 1-1 1/2 dl öljyä. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita. Laita 220 asteiseen uuniin 40 minuutiksi, välillä sekoitellen. Tarjoille kanan, kalan tai lihan kanssa. Jos haluat lisää makua laita seokseen vähän hunajaa ja/tai soijaa ja melkein mitä vain vihanneksia ja juureksia.
Ai niin, olihan mulla pieni apurikin mukana ruoanlaitossa ja mies oli onnellinen kun ruoka oli valmiina kerrankin töistä tullessa ; ).