Hyvä ruoka & co.
Pistin kolme vuotta sitten Facebookin kyselyn siitä kiinnostaisiko jotakuta lähteä mukaan kokkikerhoon. Sain heti kuudelta tutulta vastauksen ja niin pistimme pystyyn Hyvä ruoka & co. nimellä kulkevan kokkikerhon. Tavoitteena oli pistää parhaat reseptit jakoon ja viettää samalla aikaa hyvässä seurassa. Kerho toimii niin, että jokaisella kerholaisella on oma vuorona säännöllisin väliajoin, jolloin hän suunnittelee teeman ja ruokalajit, hankkii tarvikkeet, ja ohjeistaa muut valmistamaan menun.
Olemme nauttineet makuja Ruotsista Kolumbiaan ja tulleet Kreikan ja Italian kautta takaisin Suomeen. Testanneet parhaat picnic-ruoat ja viinit. Pitäneet muun muassa suklaa-tastingia ja kokanneet lukemattomia herkullisia ruoka-annoksia. Mukaan mahtuu myös täydellisiä epäonnistumisia, mutta koska olemme kaikki paneutunueet aina vuorossa oleviin ruokalajeihin niin kokkaustaidot ja repertuaari ovat laajentunut näissä muutamassa vuodessa huomattavasti.
Tänään oli jälleen minun emännöintivuoroni ja tällä kertaa teimme valitsemiani reseptejä jo kulttisuosioon nousseesta Safkaa-kirjasta. Jonkinlaisena epävirallisena teemana kulki avokado ja tomaatit.
Päivän menu oli seuraava:
alkuruoaksi, Gazpacho ja avokadotahnaa
pääruoaksi, avokadopasta ja paahdetut tomaatit
jälkiruoaksi, Sabayon marjoilla
Kaikki reseptit löytyvät tuosta yllä olevasta kirjasta, mutta jos joku ei tähän mennessä ole avokadopastaa vielä maistanut (mahdotonta?), niin alkuperäinen resepti löytyy kirjan lisäksi täältä.
Slurps!