Pala kakkua
Tarjoilin eräänä päivänä viime viikolla miehelleni syntymäpäivä-aamiaisen, jonka kruunasi herkullinen juustokakku. Aamiaisleipänä toimi smörrebröd, tulevan Kööpenhaminan matkamme hengessä.
Juustokakku oli niin herkullinen, että sitä kehtasi tarjoilla myös anopille. Itse haaveilen edelleen palasta tuota herkullista kakkua (joka ei muuten vetele vertoja viime viikonloppuna ristiäisissä maistamalleni valkosuklaakakulle, mutta pääsee kakkulistalla johonkin kymmen parhaan joukkoon) joten ajattelin, että tekin osaisitte arvostaa reseptiä.
Kakkupohja:
200 g kaurakeksejä
70 g voita (margariini käy myös)
Murskaa keksit pieneksi ja sekoita keksin sekaan sula voi. Taputtele massa pohjaksi kakkuvuokaan. Taputtele kiinteäksi, mutta älä liian tiukaksi.
Täyte:
400 g tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
5 liivatelehteä
Mansikka-melba:
300 g mansikoita
100 g mustaherukoita
1 lime
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
Tee näin:
Sekoita tuorejuusto ja sokerit keskenään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen niin, että pehmenevät. Laita kulhoon tilkka kuumaa vettä ja nosta pehmenneet liivetteet yksitellen sekaan. Sekoita liuenneet liivatteet tuorejuustoon. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja nostele se tuorejuustomassan sekaan. Kaada täyte ja tasoita se pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Raasta päälle koristeeksi suklaata.
Murskaa marjat sauvasekoittimella tai käsin ja lisää sekaan lime sekä sokeri. Tarjoile kastikkeena kakun kanssa.