Sormiruokailijan herkkupannarit
Ystäväni Tiskivuoren emäntä kirjoitteli aiemmin keväällä banaanipannareista, jotka iskivät tällaisen valikoivasti terveellisesti syövän tajuntaan kuin rasvaton raejuusto tammikuussa 2013 (aukesikohan toi lause kenellekään muulle kuin itselleni?) Herkuttelimme pannareita mieheni kanssa kerran aamiaiseksi, kun minulla välähti:
Ruoka, jossa on pelkkää banaania ja kananmunaa, ja joka on huokoista ja pehmeää…hmm…kenelleköhän muulle tätä voisi tarjota? Mieti-mieti-mieti-mieti – ding! Filipalle tietenkin!
Siitä saakka olemme syöneet mieheni kanssa über-terveellisiä välipalapannareita näin:
Ja tyttäremme Filippa on nauttinut niitä taas näin (miinus lautanen, miinus tabletti):
Pannarit menevät kuin kuumille kiville. Joten jos teillä on pieniä sormiruokailijoita kotona ja kaipailette välipalavinkkiä niin tässä suoraan Tiskarin sivuilta kopioitu resepti teillekin:
Banaanipannarit (6-8 kpl):
2 kypsää banaania
4 kananmunaa
öljyä paistamiseen
Sekoita kananmunat ja banaanit sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi mössöksi ja paista niistä kämmenenkokoisia lettuja. Huom! Älä sekoita esimerkiksi sähkövispilällä, sillä silloin banaanit lentää seinille ja kananmunat housuille – nimim. kokemusta on.
Itse syömme pannarit sellaisenaan tai rahkan kanssa, mutta sekaan voi heittää ties mitä mausteita aina kanelista kardemummaan.
Nauti!