Superherkku feta-tomaatti-munakokkeli
Eilisestä saakka kasvissyöjä täällä hei. Kävimme viikonloppuna brunssailemassa Helsinkiläisessä Krullassa koko perheen ja ystäväpariskunnan voimin. Brunssi oli uudistunut sitten viime kerran niin, että nykyään asiakas saa valita yhden lämpimän ruoan brunssille. Yksinkertaistettuna listalta valitaan joko munat tai letut. Itse valitsin superherkuksi osoittautuneen feta-tomaatti-munakokkelin.
Herkkusuuna jäin kaipalemaan kyseistä annosta ja siksipä väsäsin sellaisen itselleni eilen iltapalaksi ja tänään lounaaksi. Oli se vaan niin herkullista, että piti syödä kaksi päivää putkeen.
Superherkku feta-tomaatti-munakokkeli yhdelle
Tarvitset:
3 munaa
1 kypsä tomaatti
50-60 g fetaa
loraus ruokakermaa tai kermaa
suolaa ja pippuria
silputtua basilikaa
Tee näin:
Vatkaa munat ja lisää viipaloidut tomaatit sekä murennettu feta sekaan. Lorauta aavistus kermaa, hyppysellinen suolaa ja maun mukaan pippuria samalla kun sekoitat seosta.
Paista kuumalla pannulla niin, että kevyesti sekoittelet ja nostelet kokkelia paistinlastalla kunnes seos on hyytynyt, mutta edelleen pehmeä. Ripottele päälle silputtua basilikaa.
Nauti heti ja tee uudelleen huomenna!