Pauligin kevätuutuuksia ja kaikkien aikojen take away -muki!
Voin kertoa, että allekirjoittanut istui tänään huulet melko pyöreinä Kuura Kitchenissä Pauligin järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Olin olettanut, että aamupäivä sisältäisi lähinnä kahviuutuuksien maistelua ja yleistä jutustelua kahvitrendeistä. Näitäkin tilaisuuteen toki kuului, mutta ainakin oman huomioni varasti ensi vuoden puolella markkinoille ilmestyvä Paulig Muki, joka on mielestäni kertakaikkisen nerokas take away -muki. Katsokaa vaikka alla oleva video, jos ettette meinaa uskoa.
//www.youtube.com/embed/34Vafc83DNg
Pauligin Mukissa on näyttö, joka toimii samanlaisella tekniikalla kuin esimerkiksi e-reader Kindlen näyttö. Muki käyttää hyväkseen kahvin lämpöenergiaa, mikä on mielestäni aivan ällistyttävän kätevää. Jos sinulla ja kaverillasi molemmilla on omat Mukit ja olette hyväksyneet toisenne samaan ”kahvipiiriin” kuuluvaksi, voitte lähettää toistenne kahvimukeihin esimerkiksi Instagram-kuvia! Aamulla kotoa lähtiessäsi voit valita, millaisen kuvan haluat kahvimukisi kylkeen. Tai voit vaikka toivottaa ystävällesi mukavaa työpäivää lähettämällä hänen mukiinsa haluamasi tervehdyksen. Itse mietin heti aivan täpinöissäni erilaisia voimalauseita ja kahviaiheisia sitaatteja, joita mukin kylkeen voisi ladata. Sen lisäksi, että Paulig Muki vie kahvikulttuurin uudelle tasolle, on mukin suunnittelussa pyritty myös viemään käyttömukavuus huippuunsa.
Olenkin tosi innoissani tästä uutuudesta, mikä ei sinänsä ole mikään ihme, sillä olen aina rakastanut kahvin lisäksi kaikkea kahviaiheista: kahvikuppeja, mukeja, termoksia, kahviaiheisia tauluja, kahvipurkkeja, kahviaiheisia sitaatteja…useamman kerran olen jopa liikuttunut kyyneliin asti kauppojen kahvivalikoimaa tutkiessani – mielestäni kahvipaketit ovat arjen estetiikkaa parhaimmillaan.
No, vielä saa odotella Mukin ilmestymistä markkinoille, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tämä on sellainen hyvä, jota kannattaa odottaa.
Sain tänään myös maistaa Pauligin kolmatta Special Blend -vuosikertakahvia, joka tulee kauppoihin toukokuussa. Kiitos tukkoisen nenäni, haju- ja makuaistini eivät olleet täydessä terässään kahvia juodessani, enkä itse asiassa edes tajunnut maistaneeni mitään uutuusmakua ennen kuin se meille kerrottiin. Mietin kyllä kahvin juotuani, että olipas siinä mukavan pehmeä maku. En taitaisi pärjätä työssä, jossa joutuisi kuvailemaan eri makuvivahteita, sillä siinä missä minä mietin tylsästi vain pehmeyttä, on Paulig miettinyt ”marjaista lumoa” ja ”kukkamaista eleganssia”. Kunhan tokenen tästä flunssasta, maistan kahvia uudelleen. Jos vain raaskin avata saamani kahvipaketin, on se sen verran kaunis. (Toiset ihastelevat kukkia, meikäläinen sen sijaan fiilistelee kahvipaketteja. Kukin tyylillään.)
Yksi aamupäivän hauskimpia hetkiä oli, kun pääsimme tekemään Pauligin päämaistaja Marja Tourin opastuksella omat kahvisekoituksemme. Tiesittekö muuten, että Marja Tourilla oli jo lapsena poikkeuksellisen tarkka makuaisti? Se ei ilmeisesti naurattanut hänen vanhempiaan ruokapöydässä, kun Touri kieltäytyi tietyistä ruoista. Ehkä meidänkin taaperomme on tulevaisuudessa Pauligin päämaistaja…
Omassa sekoituksessani pitäisi maistua pähkinäinen ja marjaisa hapokkuus, manteli, kaakao ja mango. Sekoitus tuoksuu taivaalliselta jopa tukkoisella nenällä haistettuna, mutta säästän sen maistamisen siihen, että olen toipunut tästä flunssasta. Raportoin sitten, onnistuivatko makunystyräni bongaamaan mitään edellä mainituista mauista…
Sain maistaa myös todella harvinaista herkkua: ravintola Luomon keittiömestari Elmo Luoma-ahon valmistamaa, jännittävästi kylmyyttään höyryävää jälkiruokaa, jossa oli mukana kahvikaviaaria. En tajunnut valmistusprosessista juuri mitään, mutta sen opin, että kyseessä ei suinkaan ollut oikea kaviaari niin kuin alun perin olin ajatellut.
Saimme myös kuulla Pauligin lanseeraamasta, YouTuben kautta katseltavissa olevasta Presidentti Labista, joka on eräänlainen kahvi-TV. Ohjelmaa isännöivät videobloggaaja Miisa, joka sai pestin osittain siksi, ettei ollut koskaan juonut kahvia ja barista Robin, joka tuo hommaan mukaan omaa kahviosaamistaan. Meille näytettyjen pätkien perusteella President Labin konsepti vaikuttaa aika hauskalta: Miisa ja Robin saavat kahviaiheisia haasteita, joita yrittävät sitten parhaansa mukaan toteuttaa. Myös katsojat voivat ottaa osaa haasteisiin Instagramin ja Twitterin kautta. Aion varmasti joskus itsekin osallistua!
Mielenkiintoista oli myös kuunnella Pauligin koulutusasiantuntijaa ja Vuoden 2014 Barista -finalistia, Emmi Kinnusta, joka esitteli meille hiukan tämän hetken kahvitrendejä. Hän arveli, että lähitulevaisuudessa kahvit voitaisiin tarjoilla koko pöytäseurueelle yhteisestä lasikannusta, eikä jokaiselle tuotaisikaan enää erikseen omaa kupillista. Myös pannukahvi saattaa olla pian niin mukavan retroa, että siitä tulee trendikästä.
Huhhuh. Oli kyllä tosi mahtava aamupäivä. Pääni on flunssasta ja todella aikaisesta aamuherätyksestä hiukan sekaisin, joten vaikka mieleni pursuileekin kaikkea kahviin liittyvää, täytyy minun nyt päästä taaperon sanoja lainatakseni pötköttämään.