Ei kuukausillakaan helppoa ole

Kahvia, kiitos!

Kuukausilla on tapana kokoontua kerran vuodessa juoruilemaan ja juomaan vähän miestä väkevämpää.

Tammikuu: "Voi että miten mua kyrsivät ne kaikki lupaukset, joita ihmiset tekevät aina kun mun vuoroni alkaa! Ja sitten ne eivät kuitenkaan pysty pitämään niitä ja kaikki on tietenkin mun syytä...ja osa porukasta viettää tipatonta meikäläistä eivätkä tee muuta kuin huokailevat ja odottavat, että mä lopun. Se on julmaa ja kuluttavaa! Olisin paljon ennemmin joku kesäinen kuukausi, vaikkapa heinäkuu!"

Heinäkuu: "No just. Mätäkuunahan on tosi kiva olla. Jos mä saisin valita, olisin helmikuu!"

Helmikuu: "No kuule, vaihdetaan vaikka heti! Voin kertoa, ettei ole mitenkään hauskaa olla se persjalkakuukausi, jonka ainoa hyvä puoli on lyhyys."

Joulukuu: "Älkääs nyt kinastelko. Meissä kaikissa on omat hyvät puolemme! Ja varmasti kukin meistä on jonkun lempikuukausi."

Kaikki muut kuukaudet kääntyvät katsomaan joulukuuta halveksuvasti.

"Helppohan sun on siellä huikkia! Sä olet aina kaiken keskipiste, varsinainen talven ihmemaa, jolloin ihmisiä oikein kehotetaan heittämään arkihuolet pois, kun on riemun raikkahin aika! Kyllä sinun vuorollasi mieli onkin niin hyvä, lämmin ja hellä, mutta auta armias, kun tulee meikäläisen vuoro! Mun riesaksi on jätetty varisevat joulukuuset ja marisevat ihmiset, jotka haluaisivat vain juoda pari olutta ja syödä suklaata, mutta jotka pakottavat itsensä lipittämään yrttiteetä ja käymään lenkillä!", tammikuu kiivastui. "Arvaa onko helppoa astua kehiin sun jälkeen, arvaa!"

"Niinpä", kesäkuukin puuttui keskusteluun. "Ja arvaa onko kivaa, kun meikäläisen valttikortti, juhannus, merkitsee joillekin vain sitä, että silloin alkaa virallinen joulunodotus! Juhannuksena!"

"No turha sun on siinä yhtään ruveta valittamaan", elokuu huomautti. "Vaikka jotkut DIY-jouluttelijat rupeavatkin hauduttamaan joulukinkkua jo kesäkuussa niin sulla kuitenkin on tuo juhannus ja valoisat yöt. Minä edustan monille kesän loppua ja olenpa kuullut sellaistakin, että jotkut oikein riitelevät töissä siitä, etteivät haluaisi pitää kesälomaa mun kanssa vaan just juhannuksena. Tai sitten heinäkuussa eli älä säkään siinä yhtään kitise", elokuu kääntyi sanomaan heinäkuulle.

"Minä olen joulukuun kanssa samaa mieltä", toukokuu piipitti väliin. "Meissä kaikissa on omat hyvät puolemme, ihan varmasti on! Ja minä olen ainakin tosi sinut itseni kanssa."

"No syytä ollakin, senkin mielistelijäkuukausi", syyskuu puhahti. "Sinä olet oikein sellainen 'katsokaa minua, olen vuoden korein kuukausi, minä pistän kukat kukkimaan ja auringon paistamaan, tittidii!'. Kyllä kelpaa liihottaa, kun on saanut hamstrattua vapun ja äitienpäivän ja helatorstain ja vielä helluntainkin itselleen. Mitä minulla on? Ei mitään! Minä olen se kuukausi, joka viimeistään ja virallisesti lopettaa kesän. Musta ei tykkää kuin sienestäjät ja nekin vain silloin, jos kantarelleja on tarpeeksi."

"Minulla on usein tosi ristiriitainen olo sen suhteen, mikä minä oikein olen kuukausiani", maaliskuu totesi hieman apeana. "Jotkut kutsuvat minua talveksi, jotkut kevääksi, jotkut kevättalveksi. En koskaan tiedä, mitä minun pitäisi laittaa päälleni. Pukeako lumivaippa vai ei? Kuinka paljon paljasta pintaa kuuluu näyttää? On tosi vaikeaa olla minä."

"Ymmärrän sua oikein hyvin", lokakuu taputti maaliskuuta olalle. "Mulla on ihan samanlainen olo! Paitsi että mua kutsutaan välillä talveksi, välillä syksyksi ja välillä syystalveksi. Harmittaa, kun ihmiset eivät osaa päättää. Mulla on usein sellainen olo, ettei musta oikein pidetä."

"Minä taas mietin juuri viime vuorollani, että ei ole hääviä olla minun kengissäni", huhtikuu puuttui keskusteluun. "Minusta nimittäin tuntuu, että mua siedetään vain sen takia, että olen vähän niin kuin odotusaula toukokuulle. Mun läpi marssitaan kengät kurassa - kiitos vain maaliskuu, vähempikin loska riittäisi - ja kunhan suupielet on pyyhitty pääsiäissuklaista ja ylijäämämämmit haudattu ydinjätteen kanssa maan alle niin johan ollaan valkolakki ojossa ostamassa kuoharia vappubooliin." 

"Kröhöm", kuului yhtäkkiä nurkasta, jonne kukaan ei ollut muistanut vilkaistakaan. Marraskuuhan se siellä nojasi pöytään harmaana ja masentuneena. "Viitsisittekö antaa sitä sipsikulhoa tänne päin? Ja onko suklaata lisää? Mulla on ihan kauhea hiilarihimo koko ajan. Kaiken kukkuraksi mulla on ihan hirveä migreeni päällä kaikesta siitä valohoidosta, jota ihmiset ovat mulle tuputtaneet. Eikö ne tajua, ettei mun silmät kestä valoa? Hohhoijaa, miten väsyttää, taidanpa tästä vetäytyä jo nukkumaan."

Mikä on sinun lempikuukautesi? 

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Jee ihanaa, sulta on tullu taas kirjoitus ja tietysti ihan mahtava sellainen!

Mä oon ennen ollut syksyihminen: pidin kaikista eniten elokuusta ja syyskuusta. Mutta sen jälkeen kun Aino syntyi ja valvomiset alkoivat, mä olen rakastanut kaikkein eniten kesää. Silloin on (lasten kanssa) kaikki niiiin paljon helpompaa. Ei tarvi kuin avata ovi ja lapsi on valmiina pihalle keräilemään käpyjä ja kiviä. Toista se on talvella, varsinkin lapsen kanssa joka ei pidä pulkkailusta, kun on metri lunta ja leikkipuistoihin ei pääse edes rämpimällä. Tai syksyllä, kun sataa ja lapsi haluaisi ulos, enkä saakaan entiseen malliini jäädä peiton alle lukemaan Harry Pottereita ja unohtaa koko muun maailman. Eli siis mun lempikuukausia ovat kesä-, heinä- ja elokuu. Elokuu ehkä eniten, koska rakastan pimeitä ja lämpimiä iltoja. Toukokuu on kyllä kans ihan mahtava, kun on sellaisia pieniä perhosia vatsassa, kun odottaa, millainen kesä tänä vuonna mahtaa olla.

Paljon sitä saa näköjään kuukausista lörpöteltyä. Eiks suomalaisten suunnilleen ainoa small talk-aihe ollutkin säästä jauhaminen? Ehkä se selittää..

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voi, kevättä ja kesää mekin täällä niin kovasti odotellaan...ettei tarvitsisi koko ajan äheltää toppavarusteiden kanssa! Mun lemppari taitaa olla toukokuu, kun ei yleensä vielä ole liian kuuma mutta kuitenkin jo aika kesäistä. :)

Heidi_S (Ei varmistettu)

Ihan mahtava kirjoitus! Mun lempikuukauteni taitaa olla kesäkuu, synttärikuukausi. Sen jälkeen tulevat syyskuu, heinäkuu ja elokuu. Toukokuukin menee. Pahimpia ovat helmi-, maalis- ja huhtikuut. Talvi tuntuu silloin ihan älyttömän piiiiitkältä.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos :) mä olen aina tykännyt helmikuusta, mutta maaliskuu tökkii mullakin yleensä aina. Tosin tämän vuoden maaliskuussa on luvassa kivoja asioita, kun yleensä maaliskuuhun ovat jostain syystä osuneet kaikenlaiset ikävät hommat ja deadlinet.

MM
Maijan matkassa

Sä oot ihana! Mä en kyllä enää koskaan sano pahaa sanaa tammikuusta. Enkä muistakaan kuista. Mä yritän olla kaikkien kaveri. :) Enkä kyllä edes tiedä, mikä on mun lempivuodenaika. Lomani pidän kyllä mieluummin elokuussa kuin kesäkuussa. Ja marraskuu on ihana joulunodotuskuukausi. Helmikuussa saa runebergejä ja laskiaispullia, ei paha. Ja heinäkuu nyt vaan on heinäkuu. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos (ja ite oot)! :)

Mä huomasin, että kun tammikuulle antoi mahdollisuuden, se ei ollutkaan niin ärsyttävä! 

Jos on kaikkien kuukausien kaveri niin nekin varmaan yrittävät antaa parastaan, toivotaan näin! :)

Maria Hakkala

Aivan mahtava! :) Mulla tulee tästä mieleen Marian Keyesin Watermelon-kirjassa eri tunteiden keskenään käymä keskustelu. :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Hei, onkin varmaan jo korkea aika aloittaa Walshin perheestä kertovat kirjat alusta, kun tajusin tuosta sun kommentista, etten yhtään muista, millainen juoni siinä Watermelon-kirjassa on, vaikka se löytyy omasta kirjahyllystäkin. 

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Aivan ihana kirjoitus! :)

Mun lempparikuukausi on helmikuu, synttärikuu, mutta muutenkin. Helmikuuta lohduttaisin, että mun mielestä se saisi jatkua pidempään ja onhan silläkin kaikkia herkullisia juhlia, laskiainen, Runebergin päivä ja ystävänpäivä (niin ja tietty ne mun synttärit, haha)! :D Toinen lemppari on elokuu, jolloin on jo iltaisin pimeää ja viileää, mutta aurinko saattaa päivisin helliä. :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos! Nää on näitä juttuja, joita tykkään kovasti kirjoittaa mutta joiden julkaiseminen syystä tai toisesta jännittää, on siis ihana saada kivoja kommentteja! :)

No onpas helmikuukin tosiaan kahminut noita juhlia! Ei mikään ihme, että se tuntuu niin kivalta kuulta :D

TT-83 (Ei varmistettu)

Jee, sä palasit! Ja vielä näin kivojen postausten kera!

Mulla ei taida olla mitään lempikuukautta... Ennen tykkäsin talvesta, mutta täytyy sanoa, että talvi ei ole oikein taaperoyhteensopiva. Jos kuitenkin pitäis valita, niin ehkä sitten valitsisin kesäkuun. Sillon on alkanu jo tahti hidastua, lämpimiä päiviäkin on ollu ehkä muutama ja kesän odotus on parhaimmillaan.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihanaa, että jaksat käydä lukemassa! :) 

Joo, ei löydy taaperoyhteensopivuutta näistä keleistä...ja arvaa rupeaako olemaan hiukan mitta täynnä sitä, että vauvan saa pukea ja riisua, pukea ja riisua vaunupäikkäreille monta kertaa päivässä. Mutta kesää kohti mennään! :)

Karuselli

Ihana!

Mun lempikuukausi on ehdottomasti syyskuu. Myös lokakuut ovat tätä nykyä (ja ainakin täällä eteläisemmässä Suomessa) usein tosi kauniita ja jotenkin täynnä energiaa. Olen syksyihminen, ehdottomasti.

 

 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Syyskuussa on tosi kivaa se, että silloin alkaa niin paljon asioita! Vaikkei ehtisi tai jaksaisi osallistua yhdellekään zumbatunnille tai savenvalamiskurssille niin on mukavaa, että kaikenlaiset harrastukset ja koulujen toiminta alkavat pyöriä :)

Mimimii (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus! :)
En vaan keksi yhtä lempparia! Yritin miettiä ja eka tuli mieleen toukokuu, se ehkä juontaa juurensa koulun päättymisestä vaikka töissä olenkin ollut jo useamman vuoden. Ne ekat oikeasti lämpimät päivät jolloin voi istua ekan kerran terassilla t-paidassa :)
Toinen suosikki taitaa olla helmikuu, valo lisääntyy ja talvi on yleensä parhaimmillaan. Aurinko paistaa ja pääsee luistelemaan eikä kylmyyskään sillon haittaa!
Mutta onhan heinäkuun helteet ja syyskuun värit ihan yhtä ihania. Eihän noista voi valita suosikkia ;)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos! :)

Esikoinenkin mainitsee aina lempivärikseen kaikki näköpiirissään olevat värit, joten voihan vaikka jokaikiseen kuukauteen suhtautua lempikuukautena! :) sujuisi vuosikin aika mukavasti, kun aina alkaisi uusi lempikuukausi!

Kommentoi