Haittavaikutukset

Olen reilun viikon verran pärskinyt ja aivastellut milloin siitepölyn, milloin flunssan takia. Nyt olo on jo parempi, mutta olen tällä viikolla joutunut ottamaan pariin otteeseen sekä Histecia (varmistettuani ensin HUS:n Teratologisesta tietopalvelusta, että sitä voi käyttää imetyksen aikana) että Buranaa. 

Tutkin yleensä lääkeselosteen melko tarkasti. Aika usein törmää siihen hassuun ilmiöön, että lääkkeen mahdollisena haittavaikutuksena mainitaan juuri se oire, jonka vuoksi lääkettä alun perinkin tarvitsee. 

Histecia otin lähinnä siitepölystä johtuvaan nuhaisuuteen ja uupumukseen. Lääkeselosteessa kerrotaan, että Histec voi yleisenä haittavaikutuksena aiheuttaa molempia. 

Buranaa otin päänsärkyyn. Lääkeseloste listaa päänsäryn yhdeksi yleiseksi haittavaikutukseksi.

Mieheni sai kerran nokkosrokon eräästä lääkkeestä. Apteekkarin suosittelemana hän osti avuksi allergiatabletteja, joiden mahdollisena haittavaikutuksena mainittiin mikäs muukaan kuin nokkosrokko. 

Mistäs sitä sitten tietää, onko tämänhetkinen nuhaisuuteni aitoa nuhaisuutta vai Histecin haittavaikutus? Päätäni on särkenyt Buranasta huolimatta – eikö lääke tehoa, vai kärsinkö vain sen haittavaikutuksista?

Näin jännittäviä asioita olen tänään mielessäni pyöritellyt. Lupaan, että tämä oli viimeinen siitepöly-, flunssa- ja lääkepostaus tältä keväältä. (Älkää surko – ensi keväänä aivastellaan varmasti taas!)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *