Ihanat, vahvat ja viisaat tytöt

Kahvia, kiitos!

Sain jokin aika sitten Otavalta arvostelukappaleen Jenni Pääskysaaren kirjoittamasta Tyttö sinä olet -kirjasta. Luin kirjan läpi saman tien, mutta siihen liittyvä postaus on jäänyt roikkumaan luonnoksiin. Tänään mietin #koffgaten raivostuttamana, että nyt jos koskaan on oikea päivä kirjoittaa siitä, miten tärkeää on saada tytöt luottamaan omiin kykyihinsä ja tavoittelemaan unelmiaan! Sillä tytöt eivät todellakaan ole heikkoja.

On ehkä outoa sanoa näin, kun en ole Pääskysaarta koskaan tavannut, mutta tämä kaunis ja viisas kirja oli aivan kirjoittajansa näköinen ja oloinen. Uskonkin, että kaikki tämän kirjan pariin päätyvät löytävät sen sivuilta paljon tukea, lohtua, uskallusta ja voimaa. Ja vaikka kirja onkin tarkoitettu nimenomaan tyttöjen itsensä luettavaksi, on vanhempienkin hyvä sitä vilkaista ja miettiä samalla, miten omien tyttärien kehitystä itsevarmoiksi, rohkeiksi ja itseään ja muita kunnioittaviksi naisiksi voitaisiin parhaiten tukea.

Pääskysaari, jolla itsellään on kolme tytärtä, haluaa vakuuttaa tytöt siitä, että he voivat olla mitä tahansa haluavat, kunhan uskaltavat luottaa itseensä ja ovat valmiita tekemään töitä unelmiensa eteen. Kirjassa esitellään monia upeita, vahvoja, hauskoja ja älykkäitä tyttöjä ja naisia, kuten esimerkiksi stand up -koomikkosuosikkini Pirjo Heikkilä, blogiaktivisti Malala Yousafzai ja jääkiekkomaalivahti Noora Räty.

Nimensä mukaisesti kirja keskittyy kaikkeen siihen, mitä tytöt voivat ja saavat olla, ulkopuolelta mahdollisesti tulevasta painostuksesta tai rajoitusyrityksistä huolimatta. Voi kunpa omatkin tyttäreni kasvaisivat turvallisin mielin, omiin kykyihinsä, ominaisuuksiinsa ja taitoihinsa luottaen!

Tärkeitä työkaluja:

Kommentit

Eräs pieni tyttö sanoi, kun kysyin missä isin työkalupakki on että voisin siirtää tytön pyörän apurattaita: "Ei tytöt voi! Osaatko sinä edes?" Minä siihen vastasin: "Kuuleppas tytöt voi mitä vaan!"  Kerroin että olen rakennusmestari, että kyllä tytötkin voi tehdä samoja juttuja miesten kanssa. En tiedä mistä tytön ajatus, ettei tytöt voi, oli tullut. Mutta onneksi pieni tyttö on vielä pieni ja ehtii muuttaa mieltään ja oppia, ettei ole olemassa isojen tyttöjen tai isojen poikien töitä vaan kaikkea voi tehdä jos siltä tuntuu.

 

http://fempower.fi/

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Meillä tyttö hyörii aina mukana tuon kuvassakin näkyvän työkalupakkinsa kanssa, kun mieheni nikkaroi tai remontoi tms...mutta se olisi kyllä varmaan tosi yllättynyt, jos näkisi mut työkalujen kanssa. Pitäisi siis varmaan petrata tässä asiassa, että näyttäisin hyvää esimerkkiä! :)

Maria Hakkala

Olen edelleenkin todella tyytyväinen, että valitsin aikoinani vaihtokoulukseni Jenkeissä all women's collegen ("we are not a girls' school!"), sillä siellä näkyi oikeasti se vaikutus, kun naisia tuetaan ja arvostetaan. Tilastotietojen mukaan amerikkalaiset naisjohtajat ovat suureksi osaksi saaneet koulutuksensa all women's collegeissa, enkä sitä ihmettele: tunnille voi tulla ilman meikkiä ja vaikka verkkareissa, ja sinun mielipiteesi on tärkeä. En ollut itse ajatellut ennen tätä kokemusta, miten 'tyttöys' vaikuttaa omassa elämässä, mutta kyllähän sitä välillä tuntee olevansa toisen luokan kansalainen.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voin kyllä kuvitella, että on ollut mahtava ja hyödyllinen valinta! Kirjoita sun vaihtokokemuksista joskus tbt-postaus! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.