Kahvilla Kuralan Kylämäessä

Kahvia, kiitos!

Kävin tänään ensimmäistä kertaa maaseutumuseo Kuralan Kylämäessä eli "elävän historian kylässä", jossa on kauniin kahvilan ja käsityöpuodin lisäksi työpaja- ja kurssitoimintaa sekä aikuisille että lapsille. En tiennyt paikasta etukäteen mitään, enkä tiedä paljon vieläkään, mutta kaunista Kylämäessä kyllä oli. Historia oli läsnä kaikkialla, ja erityisesti minua ilahduttivat kahvilarakennuksen vanhat esineet (esimerkiksi ihana kirjoituskone!) ja vanhat kahviaiheiset mainokset. 

Olisimme mummin kanssa mielellämme kävelleet laajemminkin tiluksia läpi, mutta taaperon kanssa se oli hiukan hankalaa, sillä hän haluaisi luonnollisesti kävellä joka paikkaan, mutta ei osaa vielä varoa yhtään. Välillä hän suostui hetken pitämään mummin kädestä kiinni, minun käteeni hän ei suostunut tarttumaan millään, se olisi kai ollut liian lällyä. Pari kertaa hän pyörähtikin kunnolla ympäri epätasaisella nurmella, ja aika nopeasti päätimme siirtyä kahvilan puolelle.

Kahvilan antimista täytyy todeta sen verran, että niitä ei juurikaan ollut. Mutta ei se mitään, tarjolla ollut maustekakku toi mukavasti joulun mieleen (kohtahan sitä pitää muuten ruveta jo suunnittelemaan!) ja kahvi oli tosi hyvää. Kahvilasta olisi myös saanut ostaa perusjäätelöitä ja vanhanaikaisia makeisia.

Kylämäessä oli ilmeisesti aamupäivällä ollut muskaritoimintaa, ja kahvilan pihassa olikin vielä useampi lapsiperhe vaunuineen lounasta syömässä. Kahvilan puolelta löytyi muutama syöttötuoli ja mikro lastenruokien lämmittämistä varten.

 

 

Kommentoi