Kindle vs. paperikirja

Kahvia, kiitos!

Paperikirja painaa. Mutta on kaunis.

Sähköinen kirja sujahtaa yhdellä hiiren painalluksella Kindleeni. Mutta sitä ei voi haistaa.

Paperikirja vie tilaa. Mutta paperikirjoja voi käyttää myös sisustamiseen.

Kindleen ostettu tiiliskiviromaanikin mahtuu helposti käsilaukkuun ja on kevyt kantaa.

Kirjahyllyni sisältö kertoo värikkäästi ja selkeästi, kuka olen ja mistä pidän. Kindle nököttää lipaston päällä, eikä kukaan uskalla mennä kurkistamaan sähköistä kirjakokoelmaani.

Jos luen mielenkiintoisen kirja-arvostelun lehdestä ja haluan ostaa kirjan, klik klik klik se on jo minulla. Paperikirjan perässä joutuisi lähteä kirjakauppaan tai kirjastoon tai odotella monta päivää nettitilauksen saapumista.

Kindleen ei pysty ostamaan kotimaista kirjallisuutta. Joihinkin muihin sähköisiin lukulaitteisiin tosin voi.

Paperikirjaa ei tarvitse koskaan ladata. Mutta rips raps vain sen sivut repeävät, jos en ehdi pelastaa sitä uteliaan vauvan kynsistä.

Jos läikytän Kindlen päälle kahvia, se saattaa mennä epäkuntoon. Paperikirja ei kahvitahroja säikähdä.

Paperikirja on helppo lainata toiselle tai myydä tarpeettomana. Kindleä en haluaisi lainata (koska mitä minä sitten lukisin?), enkä pysty myymään yksittäistä tiedostoa laitteestani.

Kindle on näppärä ja moderni, helppo ja kevyt. Paperikirja on perinteinen ja hyväntuoksuinen, kaunis ja painava. 

Lopputulos: molempi parempi. En luopuisi kummastakaan.

Entä sinä - luetko sähköisiä kirjoja vai ovatko ne mielestäsi paholaisen keksintö? Oletko kokeillut käyttää Kindleä tai muuta lukulaitetta?

 

P.s. Jos käytät sähköistä lukulaitetta ja kaipaat uuden kirjan tuoksua, tässäpä sinulle ratkaisu:

                                                                                                        (kuva täältä)

 

 

 

 

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Perinteisiä kirjoja mulle, kiitos. :D Pitsäköhän hei ostaa tota suihketta ja laittaa vaikka tyynyyn, tuliskohan uni paremmin? :D

tk (Ei varmistettu)

Kiva juttu hyvistä ja huonoista puolista. Tykkään itse molemmista ja käytän Samsungin tablettia lukulaitteena.

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mäkin käytän välillä Samsungin tablettia, on kätevää, kun samaa kirjaa voi lukea molemmilla laitteilla :)

Tykkään paperisesta enemmän. Pääsyy on kuitenkin se että paperisia kirjoja löytyy kaupoista puoli ilmaiseksi ja kirjastostakin saa vaikka mitä kivaa mutta sähköiset kirjat maksavat omaisuuksia. Kun sain lukulaitteen olin varma että rakastuisin siihen (juuri mainistemistasi syistä) mutta eipä mulla ole siinä kuin 1 kirja ladattuna. Sekin se Elisan ainoa ilmainen tutustumistarjous. Itse kuvittelin että sähköien formaatti olisi halvempi mutta eipä ollut. Sääli! Jos siihen saisi kivoja kirjoja helposti ja halvalla, tykkäisin varmasti :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Niin joo, en muistanutkaan juttua tehdessäni, että suomalainen kirjallisuus ja suomenkielinen käännöskirjallisuus maksaa niin paljon e-versioina. Hyvä pointti. Itse ostan Kindleen kirjoja Amazonista, edellisin kirja The Happiness Project maksoi n. 8 dollaria eli n. 6 euroa. 

Mulla on muuten hämärä muistikuva, että joistakin suurimmista kirjastoista saa lainata myös sähköisiä kirjoja. Pitäisikin perehtyä asiaan!

Kirjastoista pystyy lainaamaan mutta ainakin Tampereella lista on huono (vaikkakin ihan kohtuullisen pitkä). Itse yritin etsiä sieltä joukosta kirjaa joka kiinnostaisi tai jonka tuntisin etukäteen edes nimeltä. Ei löytynyt. En tunnistanut yhtään kirjailijaa. Lisäksi tietokirjoja oli suhteessa paljon suurempi määrä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.