Mitä ja minne voi lahjoittaa?

Kahvia, kiitos!

Tiedän, että moni muukin painii saman ongelman kanssa kuin minä - haluaisin lahjoittaa käytettyjä lastenvaatteita ja -tarvikkeita niitä tarvitseville, mutta en oikein tiedä, että minne niitä voisi antaa. UFF:n ja Pelastusarmeijan lisäksi minulle tuli mieleen vain muutama vaihtoehto, joten päätinkin kysyä teiltä lukijoilta, että jos lahjoitatte vaatteita tai tavaroita eteenpäin niin minne te tapaatte niitä antaa?

Itse löysin tietoa seuraavista lahjoituksia vastaanottavista tahoista. Otsikoita klikkaamalla pääset yhdistysten sivuille:

1) Turun Ensi- ja turvakoti Ry

Turun Ensi- ja turvakoti Ry:n sivuilla lukee, että he ottavat mielellään vastaan "kaikenikäisten vauvojen ja lasten hyväkuntoisia vaatteita tai muita tarvikkeita". Itse mietin, että voisi ehkä kuitenkin olla aiheellista lähettää sähköpostia ennen kuin ilmestyy oven taakse vaatesäkit olalla. Ja ainakin itselleni olisi paljon helpompi ja mukavampi niitä vaatteita johonkin viedä, jos siitä on etukäteen sovittu.

2) Turun ja Kaarinan srk-yhtymän Karderoopi

Diakoniatyöntekijöiden ylläpitämään Karderoopiin voi lahjoittaa ehjiä, puhtaita ja vuodenaikaan sopivia käyttövaatteita. Tällä hetkellä pulaa on erityisesti miesten ja naisten talvivarusteista, kodintekstiileistä ja ruoanlaittovälineistä. Alle 120 cm:n lastenvaatteita sen sijaan on tarjolla runsaasti, eikä niitä oteta tällä hetkellä vastaan. Sivuilla mainitaan myös, että työvoimapulan vuoksi he eivät voi vastaanottaa kerralla mitään suuria määriä - ei esimerkiksi yli kahta jätesäkillistä tavaraa kerrallaan.

3) HOPE-yhdistys

Hope-yhdistykseen voi lahjoittaa hyväkuntoisia ja ajanmukaisia lasten- ja nuortenvaatteita, kenkiä, leluja ja urheiluvälineitä. Ajanmukaisuudella pyritään vaikuttamaan siihen, että lahjoitusvaatteisiin pukeutuva nuori saisi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä kanssa. Ei siis kannata viedä sitä kurkkumarkkinoilta ostettua hupipaitaa lahjoituslaariin, vaikka siinä olisikin vasta pari reikää ja toinen hiha vielä tallella.

4) SPR:n Kontti

Kontti-tavarataloihin voi lahjoittaa puhtaita ja ehjiä vaatteita ja tavaroita. Lahjoitukset voi viedä Kontti-tavarataloihin tai keräyslaatikoihin, joiden sijainnin löydät tästä linkistä.

***

Näin joulun alla käynnissä on myös erilaisia keräyksiä esimerkiksi vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseksi:

MLL:n Hyvä Joulumieli -keräys

Joulupuu-keräys

Eikä se vuohikaan hassumpi lahjaidea ole. Mutta tämä menee jo off topic -jutteluksi.

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

Täällä Salossa on ( tai oli ) sellainen paikka kuin Fida, nyt se on jonkun muun niminen, mutta periaate on aivan sama kuin ennenkin! Sinne saa viedä tavaroita ja vaatteita, mistä ne laitetaan eteenpäin ( mun ymmärrykseni mukaan ) jonnekkin tuonne eurooppaan? Taikka sitten vaatteet/tavarat myydään paikanpäällä, eli toimii kuin kirpputori.

Vien myös jonkun verran avoimeen päiväkotiin " saa ottaa " - laatikkoon. Mutta, eihän tää avoin päiväkoti varsinaista hyväntekeväisyyttä ole, mutta ainakin itse pääsen eroon vaatteista ja joku muu saa vastaisuudessa itselleen " uutta vaatetta ". :)

Täällä on myös jokin sellainen paikka, mistä annetaan lastenvaatteita/tavaroita niitä tarvitseville, mutten muista sen nimeä! :)

Tänä jouluna itse ajattelin lahjoittaa pieneksi jääneitä vaatteita ja leluja! :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Nuo on muuten käteviä nuo "saa ottaa" -laatikot :) niitä näkee joskus kirjastoissa ja vastaavissa paikoissa, oon joskus lahjoittanut kirjoja tuota kautta.

Pitäisiköhän muuten ehdottaa perhekerhossa tuollaista vaatelaatikkoa, josta voi halutessaan ottaa! :)

Jeba
Tuuliajolla

No ehdota ihmeessä! Ne on käteviä! Meillä oli avoimessa sellainen Vaihtotori-päivä alku syksyllä ja se vasta kätevä olikin. Sait viedä omia ja lasten pieneksi jääneitä vaatteita ja vastaisuudeksi sait ottaa muiden pöydistä vaatteita ilmaiseksi. Ja ne vaatteet, jotka jäi yli ( joita ketään ei huolinut ) laitettiin eteenpäin hyväntekeväisyyteen! Jollei teillä ole tämmöstä(kään) siellä, ni ehdota tätäkin! Uskon, että saa lämpimän vastaanoton. :)

jennilina
auringon noustessa

Turussa yksi vaihtoehto voisi olla global clinic eli paperittomien klinikka. Kuulin, kun muutama kamu jutteli, että sinne voisi lahjoittaa nimenomaan vauvojen vaatteita. Minun on pitänyt selvittää jo jonkun aikaa, että miten sinne voisi lahjoittaa, mutta koska yksi sähköpostin kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä ylivoimaiselta en ole sitä saanut tehtyä, vielä. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Hyvä tietää! Global clinicin toiminta vaikutti aika hyvältä näin nopeasti vilkaistuna.

Tuolta Turun Ensi- ja turvakodista oli vastattu mun sähköpostiin, että he ottavat mielellään vastaan lastenvaatteita (paitsi ei kokoa 60 - 70, joita kuulemma on nyt runsaasti) ja muitakin lastentarvikkeita, joten vien yhden erän varmaan sinne :)

 

aikavarkaissa (Ei varmistettu) http://aikavarkaissa.blogspot.fi/

Tosi hyvä postausaihe! Mä olen itse pyöritellyt juuri samaa asiaa mielessäni (mutta ollut kykenemätön ottamaan selvää). Kesällä annettiin Unirosvon alkuviikkojen pieneksi jääneet vaatteet kaveripariskunnalle, kun heidän vauvansa syntyi kuukautta myöhemmin ja kilon pienempänä - tulivat sitten syksyksi käyttöön sinne. Nyt ei olla nähty aikoihin, ja pieneksi jäänyttä vaatetta ja turhaksi jäänyttä vauvahärpäkettä sen kun kertyy. Kannatan kirpputoreja mutta autottomana ja muutenkin laiskana en nyt kyllä ryhdy hinnoittelemaan ja järjestelemään myyntikojua yms; eroon haluan niistä päästä kuitenkin, jotta tilaa tulee lisää. Olisi tosi kiva lahjoittaa etenkin näitä vauvakamoja sellaiseen kohteeseen, josta tietää ettei niillä rahasteta (vrt. Uffin laatikot - niihin olen surutta sullonut omia vaatteitani, mutta jotenkin tahtoisi bodien ja pöksyjen päätyvän todella niitä tarvitsevien pienten päälle eikä ylihinnoiteltuina kaupan perälle!).

Mietin yhtenä vaihtoehtona myös neuvolan terkkarin konsultointia: josko hänellä olisi vaikkapa joku vähävarainen vauvaa odottava asiakas, jolle hän voisi välittää pari vaatekassillista ja sitterin tulevalle vauvalle. (Tai enpä ihmettelisi, vaikka tuollainen olisi kiellettyä, sen verran jäykältä kunnallinen terveydenhuoltojärjestelmä välillä tuntuu.)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mäkin olen vienyt tosi paljon omia vaatteitani UFF:n laatikoihin mutta suhtaudun näihin lastenvaatteisiin jotenkin eri tavalla, jopa melkein suojelevasti: kun ne ovat olleet omien tärkeiden pikkuisten päällä niin niiden haluaisi päätyvän johonkin hyvään paikkaan :) en siis tarkoita, etteikö Uffinkin tarkoitus olisi hyvä, mutta jotenkin vain suhtaudun vauvanvaatteisiin jopa hiukan sentimentaalisesti.

Mullekin tuli heti mieleen tuosta terkkarin konsultoimisesta, että mahtaako onnistua, kun tällaiselle toimintamallille ei varmaan löydy omaa lomaketta :p Mutta hyvä idea kyllä!

sylissä

Nykyään myös ihan kiva väylä on löytää tarvitsija sosiaalisen median kautta, eli vaikka jossain mammaryhmässä/oman kaupungin ryhmässä huudella tarvitsijaa. Se vaan, että joskus näin tavara menee kyllä kuitenkin sitten myyntiin. :/

Tässä meidän lähellä on semmoinen laatikko, johon saa laittaa vaatetta ym. ja ne menee sitten akuuttiin tarpeeseen, esim. kotinsa menettäneille. Hitsi kun en vaan muista minkä tahon laatikko se on, mutta ei mielestäni mikään noista mainitsemistasi. Täytyisi käydä kurkkaamassa ja raportoida sitten uudestaan.

Turun eläinsuojeluyhdistys on ainakin joskus vastaanottanut mm. näitä: pyyhkeet, lakanat, tyynyt, huovat, täkit, pienet matot...

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä olen miettinyt tuota ihan samaa, kun kuulun useampaankin FB-kirppikseen, mutta itsellänikin tuli mieleen, että entä jos ne vaatteet sitten kuitenkin vain myydään :/ 

Me vietiin Turun eläinsuojeluyhdistykselle aikoinamme Essi-koiramme tarvikkeita, kun ei haluttu niitä myydä tai heittää poiskaan ja oli kiva ajatella, että joku toinen koira saa niistä iloa :) harmittaa muuten, kun ollaan heitetty vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita pois eikä tajuttu, että tuonnehan niitäkin olisi voinut viedä!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.