Muumi-aiheinen leikkipuisto Turun Martissa

Kahvia, kiitos!

Viime viikolla, kun en ollut vielä helteen uuvuttama, muistin yhtäkkiä, että Turkuunhan on hiljattain avattu uusi, Muumi-aiheinen leikkipuisto! Tiesin jonkun lehtijutun perusteella, että teemapuisto sijaitsee Martissa Vilkkilänmäellä, mutta kyseisen Vilkkilänmäen sijainti oli meille melkoinen mysteeri. Ja niin se näyttää olleen monelle muullekin, löysin nimittäin pikaisen googlauksen jälkeen Turkulainen-paikallislehdestä jutun, jossa hämmentyneitä kaupunkilaisia informoidaan puiston sijainnista:

"Vilkkilänmäki on Martissa. Muumipuistoon pääsee sekä Vilhonkadun että Tapulikadun puolelta. Vilhonkadun päästä nousevat portaat Vilkkilänmäelle ja suoraan Muumipuistoon. Tapulikadun päässä on leikkipuisto sekä oikealla puolella parkkipaikka, jonka takaa voi nousta ylempänä olevaan Muumipuistoon."

Näiden ohjeiden avulla löysimmekin puistoon helposti, vaikka leikkipaikan sijainti tuntuikin hiukan syrjäiseltä. Jopa hivenen salaperäistä vaikutelmaa lisäsi se, että koska kuljimme puistoon Tapulikadun kautta, kävelimme ensin ränsistyneen, narisevaporttisen leikkipuiston läpi samalla, kun taivas muuttui tummaksi ja ryöpsäytti päällemme nopean, lämpimän sadekuuron. 

Mutta itse teemapuisto oli oikein mukava. Tyttö sai tutustua leikkivälineisiin kaikessa rauhassa, koska olimme ainoa perhe puistossa. Mekään emme kyllä viipyneet puistossa pitkään, koska pieniä sadekuuroja tihuutteli vähän väliä, joten iso osa leikkivälineistä jäi testaamatta. Tyttö tykästyi Pikku Myyn keinulautaan ja Muumipapan laivaan niin kovasti, ettei oikeastaan muista välineistä piitannutkaan. Muumipuiston porttien sisäpuolella ei muuten ollut tavallisia keinuja ollenkaan, mutta sellaiset löytyvät kyllä heti portin toiselta puolelta.

Jos Naantalin Muumimaailman ruuhka ja hinnat hirvittävät, tätä Muumipuistoa voi hyödyntää pahimpaan Muumi-nälkään. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.