Nicci French -jännärit (ja esittelyssä Frieda Klein)

Kahvia, kiitos!

Nicci French on lontoolainen kirjailijapariskunta, joka kirjoittaa kuin minulle räätälöityä jännityskirjallisuutta. Jos et ole vielä lukenut yhtään pariskunnan romaania, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Nicci Frenchin jännäreitä on suomennettu aika niukasti, ilmeisesti vain viisi kappaletta, mutta englanninkielisinä niitä löytyy runsaasti ainakin Vaski-verkkokirjastosta.

                                                                                   (niccifrench.co.uk)

Viime viikolla Kindleen tupsahti ennakkoon tilaamani Nicci French -uutuus: Waiting for Wednesday. Kirja on kolmas osa mielenkiintoisesta Frieda Klein -sarjasta, joka kertoo lontoolaisesta psykoterapeutista. Analyyttisen luonteensa, rohkeutensa ja sinnikkyytensä avulla Klein ratkoo murharikoksia tehokkaammin kuin Lontoon poliisi. Erakkomainen Klein ei ystävysty helposti, mutta hänellä on silti elämässään useita lojaaleja läheisiä. Läheisten lisäksi Kleinilla on vihollisia, niin rikollisten kuin poliisienkin maailmassa, mutta peloton Klein ei anna vihollisten häiritä Sherlock-hommiaan.

Ensimmäinen Frieda Klein -kirja, Blue Monday, oli tähänastisista paras. Kertakaikkiaan loistava! Sitä seurasi Tuesday's Gone, joka sekin oli aivan huippu. Waiting for Wednesday ei ollut aivan niin koukuttava kuin kaksi edeltäjäänsä, vaikka sekin ihan hyvä oli. Kaksi ensimmäistä kirjaa ovat lainattavissa ainakin Vaski-kirjastosta.

Frieda Klein -kirjojen lisäksi Nicci Frenchin parhaimmistoon kuuluvat minun mielestäni ainakin seuraavat (suurimmista kirjastoista löytyvät) romaanit:

Land of the Living (löytyy myös suomennettuna nimellä Kylmän kosketus)

Secret Smile (löytyy myös suomennettuna nimellä Pedon hymy)

Losing You

Beneath the Skin (löytyy myös suomennettuna nimellä Ihon alla)

 

Kommentoi