Raskausoireista kummallisin: kömpelöt kädet

Kahvia, kiitos!

Raskausoireita on loppujen lopuksi aika paljon. (No shit, Sherlock, joku saattaa tähän todeta, varsinkin jos se joku on sellainen, joka on epäonnekseen kerännyt koko sarjan.) Aamu- tai ympärivuorokautinen pahoinvointi, kova väsymys, ruoansulatusvaivat ja mielialan vaihtelu ovat kai ne yleisimmät oireet. Näiden "pääoireiden" lisäksi lasta odottavaa voi vaivata kirjava joukko muunkinlaisia oireita, joista mielestäni ehdottomasti turhin ja kummallisin on kömpelöiden käsien syndrooma (jep, olen itse keksinyt tämän nerokkaan termin).

Kömpelöiden käsien syndrooma on fyysinen poikkeustila, joka saa odottajan tiputtelemaan käsistään milloin mitäkin. Ja minä en ymmärrä sitten millään, että miksi näin täytyy olla - mikä on tämän syndrooman perimmäinen tarkoitus? Ymmärrän pahoinvoinnin, ymmärrän väsymyksen, ymmärrän närästyksen, ymmärrän itku- ja raivokohtaukset, mutta sitä en ymmärrä, että kun on raskaana, käsissä ei välillä tunnu pysyvän mikään. Olin jo autuaasti unohtanut tämän kiusallisen vaivan, sillä taaperoa odottaessani syndrooma iski minuun vain kerran (ja silloin tiputin kylässä täyden kahvimukin lattialle), mutta nyt tässä toisessa raskaudessa kömpelöiden käsien syndrooma on vaivannut minua jo useamman kerran. Viime kauppareissulla lastatessani ostoksia liukuhihnalle tiputin muun muassa ruokakermapurkin, sipulipussin ja suolakurkkupussin lattialle ja sain sitten kaivella niitä muovipussitelineiden alta kanssajonottajien huokaillessa kärsimättömästi takanani. (No okei, kukaan ei oikeasti huokaillut, lisäsin sen vain tähän säälipisteiden toivossa.) Kynät lentelevät käsistäni, leipäpala tipahtaa takaisin pöydälle matkallaan suuhuni, taaperon lelut kirpoavat otteestani, mikä naurattaa taaperoa suunnattomasti. Hän varmaan luulee, että olen keksinyt tällaisen tosi viihdyttävän sirkusnumeron ihan vain hänen ilokseen.

Toivon, että kömpelöiden käsien syndrooma jättää minut pian rauhaan ennen kuin pudotan jotain tosi tärkeää, kuten vaikkapa taaperon pää edellä lavuaariin tai täyden paketillisen tummapaahtoista Presidenttiä lattialle.

Kärsitkö sinäkin tästä kiusallisesta vaivasta? (Hei, tähän sopisi mainos jostain ostos-TV-tuotteesta kömpelöille äideille - jotkut tarrahanskat vaikkapa!)

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Raskauden aiheuttamat hormonimuutokset altistavat rannekanavaoireyhtymälle, ts. keskihermo joutuu puristuksiin kämmeneen johtavassa rannekanavassa. Seurauksena kuvaamasi tikkuilua, puutumista ja kuvaamaasi käsien kömpelyyttä, kun käden hermotus ei kunnolla pelaa. Helpottaa itsekseen synnytyksen jälkeen, kuten varmaan esikoisesi kohdalla huomasit :).

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Tuosta varmaan johtuu sekin, ettei mun sormet "lennä" näppäimistöllä tavalliseen tapaansa, vaan tulee tavallista enemmän virhelyöntejä.

Eihän tuo vielä mitään, itse pudotin perunakattilan lattialle, kun olin sitä siirtämässä levyltä lavuaarin päälle kaataakseni vedet pois... Voin kertoa, että kun kattilallinen melkein kiehuvaa vettä vyöryy pitkin lattioita ja pisaroita lentelee myös itsesi päälle, ei ole itku kaukana. Mutta älä huoli, ei se taapero tipu, äidinvaistot tiedäthän. 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Auts :/ onneksi ei käynyt pahasti!

Taaperoa tulee varmaan pideltyäkin vähän huolellisemmin kuin jotain esinettä :) vaikka välillä on kyllä hankalaa, kun se rimpuilee kovastikin vastaan esim. puettaessa.

Kommentoi