Turun Saaristolaismarkkinoilla

Kahvia, kiitos!

Turussa järjestetään tänä viikonloppuna monipuoliset Saaristolaismarkkinat. Lähdimme iltapäivällä jokirantaan koko perheen voimin, mutta markkinasaaliimme jäi aika pieneksi houkuttelevista kojuista huolimatta: mukaan lähti vain yksi säälittävä metri lakua. Jos en olisi raskaana, olisin takuuvarmasti hamstrannut lakua metritolkulla, oikein sellaisen kunnon kiepin - tavallista lakua, minttulakua, kirpeää lakua, salmiakkilakua...päätinkin juuri, että haluan synnytysosastolle mukaan kaksikymmentä metriä lakua. Vähintään. Syön ne saman tien, kun vauva on pullahtanut ulos. Kätilöt tulevat muistamaan minut metrilakusynnyttäjänä.

Iskeekö teihin muihin muuten markkinoilla sellainen lamaantuminen? Itse kärsin pahimmanlaatuisesta markkinalamaantumisesta, joka kulkee myös nimellä kojunvälttelysyndrooma. Diagnoosi on helppo laatia: jos olet teoriassa innoissasi markkinoista ja kojuissa myytävistä tuotteista mutta et koskaan käytännön tasolla osta oikeastaan mitään, etkä juurikaan uskalla edes vilkuilla myyjiin ja lopulta huomaat, että olet vain astellut markkina-alueen päästä päähän ikään kuin et markkinoilla olisikaan niin siinä tapauksessa sinäkin kärsit markkinalamaantumisen kiroista. Kojunvälttelysyndrooman huono puoli on siinä, ettei sinulla juuri koskaan ole mitään kotiin vietävää, hyvä puoli taas siinä, että rahasi säästyvät.

Markkinalamaantumiseen liittyy olennaisena osana myös äkillinen, lyhytkestoinen parantuminen: yleensä metrilakukojun tai lättykahvilan liepeillä tästä syndroomasta kärsivä potilas palautuukin toimintakykyiseksi ja pystyy tekemään nopeitakin ostopäätöksiä:

 

Onko sinulla joitakin vakiotuotteita, joita ostat aina markkinoilta?

Kommentit

Maria Hakkala

Fellow markkinalamaantuja ilmottautuu! En muistaakseni ole ikinä ostanut miltään Turun markkinoilta mitään, vaikka usein niillä käydä. :o

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Me voidaan perustaa joku aiheeseen sopiva vertaistukiryhmä :D

Maria Hakkala

Meiän pitää selkeesti mennä yhessä seuraaville markkinoille ja tehdä etukäteen mielikuvaharjotteita siitä, miten ei hämäännytä siitä kaikesta vaan osataan keskittyä pieneen osaan kerrallaan! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.