Vuosi 2013: kuvakooste

Kahvia, kiitos!

Ajattelin ensin, että en ehdi ruveta kokoamaan tätä vuotta kuviksi, mutta päätin kuitenkin yrittää. 

Vuosi 2013 jakautuu raskaaseen ja univelkaiseen alkuvuoteen, toiveikkaaseen kevääseen, jolloin pääsimme vihdoin muuttamaan haluamaamme asuntoon, hauskaan ja lämpimään kesään, pitkään ja tylsähköön syksyyn ja pimeään talveen (jos tätä vesikeliä nyt voi mitenkään talveksi kutsua). 

Aloitetaan tärkeimmillä eli kahvilla ja herkuilla: tämän vuoden maistuvimmat kahvila-antimet on nautittu Café Artissa, Café Brownzissa ja Fabbes Cafessa. Cafe Brahesta on napattu pari kertaa makoisat korvapuustit mukaan, eräs tällainen kerta oli vappupäivä, jolloin ahmaisin myös metritolkulla lakua.

Kesällä aloitin juoksuharrastuksen hitaasti mutta varmasti. Jos tarpeeksi kauan pitää taukoa juoksemisessa, saa juoksuohjelman aloittaa ensi kesänä taas uudestaan! (Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyvät Mikaelinkirkon portaat, joissa tykkäsin lämmitellä ja joissa vedin usein vielä tiukan loppurutistuksen.)

Kesä oli lämmin, aurinkoinen, ihana, pitkä ja oikeastaan täydellinen. Kävimme muun muassa Keskiajan markkinoilla, Tukholmassa, Ruissalossa, Kuralan Kylämäessä, mummilassa, kahviloissa, Turun Taiteiden yössä, Pohjanmaalla sekä tietenkin ystävien ja perheenjäsenten luona. Kesällä vietimme myös nahkahääpäivää Naantalissa.

En rakasta ruoanlaittoa tai leipomista, eikä minulla ole tapana ottaa kuvia kaikista kulinaarisista tuotoksistani, mutta kuvia selaillessani hoksasin, että jonkin verran kuitenkin on tullut keittiössä vietettyä aikaa (muutenkin kuin kahvipöydässä istuen). Mieheni pyynnöstä tein syksyllä jauhelihapiirasta, ja hänen kesälomansa kunniaksi valmistin hänen lempiruokaansa, cannelloneja (syön niitä itsekin melkoisen hyvällä ruokahalulla). Olen leiponut erilaisia teeleipiä useamman kerran ja hämmentynyt parsasta. Olen myös rohkeasti lanseerannut maitorahka-kaakaojauhe-strösselireseptin, jota en suosittele kenellekään. Taaperon kasvaessa ja ryhtyessä syömään kotiruokaa, olen välillä vähän epätoivoisestikin plärännyt Vauvan ja taaperon keittokirjaa, josta onneksi löytyy aikuisillekin maistuvaa ruokaa. Kesäkurpitsa-porkkanapasta oli varmaan yleisin ruoka, jota kesällä teimme.

Kesäkuussa juhlimme rakkaan kultamuiskumme yksivuotissynttäreitä. Vasemmanpuoleisessa kuvassa on kerättynä melkoinen joukko taaperon rakkaita pehmoleluja. Kehitimme kuvasta taaperolle synttärikortin. 

Syksy sujahti ohi loppujen lopuksi aika nopeasti puistoissa, peuhupäivissä, Leaf-Areenan Lastenmaailmassa ja kyläillessä. 

Onneksi joulu on vain kerran vuodessa. Mitä vanhemmaksi tulen, sen kauemmin minulla kestää toipua joulunpyhistä. Oikeanpuoleisessa kuvassa rakensimme taaperon iloksi Haisulille vankilan. Vaikka Haisuli onkin melkoinen ilkimys, pääsee se aina päiväunille ja yöunille taaperon kainaloon.

 

Huhhuh. Monta kuvaa ja muistoa jäi laittamatta, mutta laitettakoon se kiireen piikkiin. Taapero herää ihan pian, minkä jälkeen ei enää koneella notkuta. Vanhan vuoden käymme viskaamassa pois Tarvasjoella - tervetuloa uusi vuosi 2014!

P.s. Vuoteen 2013 liittyy vielä yksi tärkeä seikka: aloitin bloggaamisen täällä Lilyssä!

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Herkullinen vuosi! Olkoon uusi vuosi yhtä maittava!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiitos! Herkullista uutta vuotta sullekin!

Ella F.
Siperian Ella

Voih, haikeus kaihertaa kaikkien noiden kahviloiden nimien kohdalla, vaikka Turussa melko usein vieraillaankin! Olkoon ensi vuosi myös paitsi erityisen onnellinen, niin myös täynnä kahvia ja kakkuja!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Turku on kyllä täynnä ihania kahviloita. Onnellista ja kakuntäyteistä uutta vuotta sullekin! :)

HandMadeWithLove

Ihanaa, löysin sinut juuri! Olen itsekin Turussa asuva bloggaaja, joka kirjoittelee meidän poppoon arjesta ja kaikesta muustakin mitä mieleen tulee...

Toi Café Brownzissin suklaakakku on NIIN NIIN NIIN taivaallista, oi mums!! Meidän 10 kuukauden ikäinen Lilliputtikin piti kyseisestä kakusta!

Ja sitten kiitos kun kerroit, että tuo Fabbes Cafe on olemassa ja että se on kokeilemisen arvoinen paikka :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kiva, että löysit tänne blogiini! :) ja kannattaa ehdottomasti käydä Fabbes Cafessa, siellä on nimittäin aivan järisyttävän hyvää porkkanapiirakkaa/-kakkua ja muutenkin se on mukava paikka. Hiukan syrjässä keskustasta, mutta ehdottomasti (monen) käynnin arvoinen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.