Harrastukset

Kuka tykkää harrastaa? No me ainakin!

Hanna on ratsastanut hyvin nuoresta, kun ajankohtaiseksi tuli vauva niin siinäpä ei hirveästi enää pystytty ratsastelemaan, mutta tällä hetkellä keho alkaa loistaa joten salilla pystyy pikku hiljaa käydä enemmän ja enemmän!

Kuntouttaessaan itseään raskauden jälkeen, on Hannan lempparina olleet tunnit joilla voi huoltaa kehoa eri vempeleillä, rullilla ja palloilla. Itse en ollut hirveän vakuuttunut tästä, näin jo miten vinkuisin kuin koiran vinkulelu konsanaan. On nimittäin kalvot ja lihakset niin jumissa…

Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että venyttelyn lisäksi tällaista mukavaa ja rentoa, mutta tehokastakin liikuntaa on molemmille tarjonnut kävely. Jos asia on itselleen ajankohtainen, kannattaa laittaa tavoitteita, vaikkapa ihan 5 km kävely vapaa-ajalla viikossa. Se kertyy yllättävän nopeasti! Vinkkinä FB:ssä on ryhmä walk 1000 miles, jossa kannustetaan toisia kävelemään noin paljon, kilsoissa siis 1609.34 km, että aika hyvä määrä! Tulokset ovat olleet monella mahtavia!

Muista liikuntalajeista ja ehkäpä tyttöjen suosikeista mainittakoon ratsastus, joka on Hannan lemppari! Jalkalihakset saavat kunnolla kyytiä ja reidet kehittyvät mahtavasti. Ei uskoisi, että ”istuskelusta” tuleekin hyvin rankka lihaskuntotunti! Jos jotain pelottaa esimerkiksi onnettomuudet, niin hyvät varusteet auttavat näiden minimoinnissa paljon, Hannalla on kokemusta hepan selästä lentämisestä ojaan ja vaikka arpia on, niin pää säilyi, eikä vammautumista tullut. Toki niitäkin tulee, mutta pääasiassahan ratsastus on turvallinen laji.

Meikäläinen taas harrastaa burleskia ja muita tansseja. Burleskissa viehättää sen hankaluus ja tehokkuus lihaskuntoon! Jalkojen voimat on kyllä käytössä hyvinkin laajasti. Pääkaupunkiseudulla esim. EtnoFitness tarjoaa burleskia ja monet muut koulut!

Harrastakaa ja nauttikaa, se on ihanaa!

xoxo,

A & H

hyvinvointi mieli podcastit hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *