Naiset

Hei kaikki!

Tällä kertaa puheen aiheenamme naistenpäivän kunniaksi oli tietenkin naiset! Ah mitä ihania olentoja ja niin valloittavia me ollaan! Jakso täältä: Naiset

Tässä kuussa meillä on aiheena hömpöttely! Eli kaikki ihanuus, naiset, tyyli, kengät ja sisustus, ootetaan innolla, että päästään näistä asioista lörpöttelemään teille! Ollaan oltu vähän hiljempia nyt hetken ja nyt sitten sisältöä tuleekin tasaisesti keskiviikkoisin, askel kerrallaan kun kukin pääsee sairauksistaan eroon!  Hannalla on lapsi ollut sairaana ja meikä oli pari viikkoa sitten kipeänä!

Naiseutta määritellessä Hanna pohti, että naiseuteen yhdistyy ainakin vaatteet, itse pohdiskelin eroja tytön ja naisen välillä. On toisinaan hankala mieltään itsensä naiseksi, enemmänkin nuoreksi naiseksi, toisaalta sana tyttö ei oikein sovi kuvaan… Aikuiseksi kasvaessa ehkä se nainenkin alkaa kuulostamaan oikealta korvassa.

Historiallisesti naiset ovat olleet vaikuttavia vaikkei sitä aina huomaisikaan. Sodassa naiset pitävät kodista huolta ja pyörittävät asioita, siinä missä miehet ovat tantereella. Toisaalta osa naisistakin on armeijassa, mutta kumpikaan meistä kahdesta ei mielellään joutuisi armeijaan, sillä arvostamme unta ja laadukasta elämää sen verran paljon!

Edellä kävijöitä kuitenkin tarvitaan. Esimerkiksi Elisabeth Rehn on ollut edelläkävijä monessa asiassa, hän oli ensimmäinen nainen puolustusministerinämme, matkustanut maailman vaarallisimmissa maissa ja raivannut naisille tilaa politiikassa. Mikä onni on olla syntynyt Suomeen ja saada mahdollisuuksia joita ei muutan välttämättä saisi. On ihanaa olla nainen kaikkine ja hyvine, sekä huonoine puolineen, eikä joutua sorron alle sen vuoksi, että on ”vain nainen”.

Kaiken takana on nainen…

Mietittiin myös naisten haukkumista, sosiaalisessa mediassahan tämä on suht yleistä niin kuin muutenkin vaikkapa antaessa pakit harvemmin ylistystä siitä kuuluu… Yleisimmistä haukkumasanoista meille itselle mieleen nousi huora (mikä varsinkin tuntuu alistussanana olevan hyvin paljolti käytössä), lutka, lumppu, tyrkky ja meikä ehdotti vamppia, mutta se taitaakin olla aaaika vanhentunut sana.

– Sanan lutka etymologiaa: https://www.kirjastot.fi/kysy/mika-on-sanan-lutka-etymologia

Suomalaisia naisia verrattaessa ulkomaalaisiin oltiin aika yhtä mieltä siinä, että eroja löytyy. Suomalaiset naiset tuntuvat olevan aika vahvoja luonteeltaan, mutta sitäpä mietimme, että kokevatko miehet itsevarmat naiset uhkana? Onko itsevarmuus haastavaa taai pelottavaa?Kun sitten taas ajattelimme esimerkiksi Disney-prinsessoja, joista kukin tuntuu potevan hieman erilaisia traumoja/pakkomielteitä, pohdimme, että minkäköhän vuoksi nämä naiset kuvattiin tällä tavalla, oliko se siihen aikaan sopiva aate tuottaa materiaalia, jossa naiset ovat hieman alistuneita ja liian kilttejä verrattessa nyt vaikkapa Frozeniin, jossa naishahmot ovat vahvoja. Aina jokainen prinsessa ei kaipaa pelastusta! Prinsessoista Hanna samaistui eniten Belleen hiusten ja lukuinnon vuoksi, esille nousi myös maanläheisyys ja itsepäisyys. Itse olisin halunnut valita Anastasian, harmi ettei hän ole Disney-prinsessoja, Hanna halusi huomauttaa muistamaan sen kuinka siistiä on, että nainen pelastautuu pahikselta ja korkokengän voimalla tuhoaa hänet! Cool Mutta näistä vaihtoehdoista päädyin Arieliin, koska hassuttelu ja eteenpäin meneminen kuuluu kuvaan!

Feminismi oli Hannalle tuttuja, itselleni ei niin tuttua ja monesti nostaakin itsellä enemmän negatiivisia mielikuvia kuin positiivisia. Hanna korosti sitä, että hänelle feminismi tarkoittaa tasa-arvoa miesten ja naisten välillä. Ehkäpä vielä joskus elämämme maailmassa, jossa palkka on sama ja arvostusta tulee samalla mitalla sukupuolesta riippumatta? Psst. Minkäköhän vuoksi naiset jäävät aina melkein pidempään kotiin kuin miehet puhuttaessa vanhempainvapaata?  Loppua kohti summatessa on hyvä huomata, että naiset myyvät. Mainokset ovat usein täynnä naisia ja naisen seksuaalisuus, mikä loppumaton ammennuksen aihe!

Meidän top3 cooleimmat naiset:

A:

  1.  Naiskeksijät esim. Hedy Lamar –> Wikipedian artikkeli Hedystä
  2. Kaverini jolla on 6 lasta, oma bisnes ja tekee musaa, sekä kaikkea mitä haluaakaan. Superwoman!
  3. Elisabeth Rehn –>  Historiaa Elisabeth Rehnistä

H:

  1. H: Lotat –>  Ylen artikkeli Lotista
  2. Michelle Obama –> Biographyn kooste Michellestä
  3. Ystävät, sielunsiskot!! Varsinkin ystävänä, joka lähti ulkomaille sijaisuuden perässä ja irtisanoutui vakkaripaikasta. Huhheijaa! 

Joten tässä teillä kukkasia leidit! 

♥, Aiju & Hanna 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *