Taidenäyttelyssä elokuvateatterissa

Ensimmäistä kertaa kävin mieheni kanssa tällaisessa elokuvateatterin valkokankaalle tuodussa taidenäyttelyssä: Taideaarteita maailmalta : Leonardo – Teokset.  Mikä juttu tämä oli? Leonardo da Vincin maalauksia jättikokoisina valkokankaalla. Rauhallista musiikkia. Asiantuntijoiden selostuksia. Välillä hiukan ulkoilmaakin, kun museoita, joissa maalaukset ovat, näytettiin myös ulkoapäin. Pariisin Louvre oli kuvattu juuri sinisenä hetkenä ja voi hurja, miten kaunis se oli siinä valossa!

Da Vincin maalauksista ei voi olla lumoutumatta. Tällainen taideummikkokin tajuaa maalausten kauneuden. Elokuvateatteri teki maalauksista vielä entistä ihmeellisempiä, sillä jokin pieni yksityiskohta aukeni uudella tavalla, kun sen näkikin valkokankaan kokoisena.

Ehkä taidenäyttely-elokuvan kohokohta oli Mona Lisa. Ehkä.  En pysty tarkemmin siitä sanomaan, sillä nukuin Mona Lisa-kohdan ohi. Lopun katsoin sitten taas valppaasti toisin kuin  miehen ja toisella puolellani istuva katsoja. He heräsivät lopputeksteihin.

kulttuuri museot-ja-nayttelyt leffat-ja-sarjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *