Varaslähtö uuteen vuoteen

Useamman päivän olen tehnyt varaslähtöä uuteen vuoteen. Vuoden vaihtuminen ei tietenkään sinällään muuta yhtään mitään, mutta koska takana on suhteellisen kurja vuosi, elättelen toivoa edes hitusen paremmasta. Puhun suhteellisen kurjasta vuodesta ihan tarkoituksella. Sana suhteellinen ei ole vain täytesana. En ole menettänyt ketään läheisistäni, en kokenut tulipaloa tai auto-onnettomuutta enkä sairastunut vakavasti. Minulla ja perheelläni on kaikki hyvin ja  olemme useimmiten iloisia ja onnellisia. Vaikka olen kaikelta todella kamalalta säästynyt, olen silti kokenut kuluneen vuoden ikävänä. Erilaiset nivelvaivat ovat kaventaneet mahdollisuuttani liikkua luonnossa ja patikoida. Se on vaivannut erityisesti mielialaani, mutta myös yleiskuntoani ja painonhallintaa. Ei siis ihme, että välillä on väsynyt, vanha ja sairas olo. Kulunut vuosi kuuluu ihan sinne yhteen surkeimmista elämässäni. Sanon sille mielelläni hyvästit.

Vuoden vaihtuminen ei valitettavasti ole taikaportti, jonka ovet pysyisivät kiinni kaikilta vaivoilta ja ongelmilta. Kyllä ne valitettavasti seuraavat mukana. Onneksi portista kulkee mukana uuteen vuoteen myös tämän vuoden hyvät asiat. Niistä suurimpana se, että tänä vuonna olen osannut sanoa ei. Uskalsin jättää jotakin sellaista taakseni, joka ei ollut vaivannäön, aikani ja taitojeni arvoista. Uskomatonta! Koska käännän yleensä kaiken viimeiseen asti hyväksi enkä tykkää luovuttaa, oli tämä iso askel minulle. Tämän rohkeuden haluan mukanani seuraavaan vuoteen.

Pyörräillessäni tänään kuntosalille mietiskelin uutta vuotta. Ajattelin sitä, että sen lisäksi, että osaisin kieltäytyä asioista ja tilanteista, jotka ovat epäreiluja, tarpeettomia ja jollakin lailla haitallisia, haluaisin oppia myös ottamaan vastaan haasteita ja uusia hyviä asioita. Kuntosalilla jouduin sitten samantien tilanteeseen, jossa joudun sanoista tekoihin. Sanonko joo saamaani haasteeseen? Törmäsin  nimittäin mieheen, jonka olimme tavanneet muutamaa päivää aiemmin joulujuhlissa. Hän mainosti minulle tehokasta ryhmäliikuntatuntia. Poislähtiessään hän kävi vielä toistamiseen sanomassa, että kyllä kannattaa ainakin kokeilla. Seuraava kerta olisi maanantaina. Silloinko alkaa uusi vuosi?

 

 

hyvinvointi ajattelin-tanaan syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *