Kuuma koira

9B021EDB-6A4F-4D17-97EA-AF191B476680.jpeg

 

Heips lukija!

Tänään paneudutaan aiheeseen joka mietityttää meitä monia aina kesäisin. (Jos on lämpimät säät) ja asiat mitkä sanon ovat minun mielipiteitäni ja en tarkoita sitä etteikö se koira voisi pärjätä autossa. Mutta nauttikaa. 

Arvaatko jo aiheen? 

Lemmikin tai lapsen pitäminen autossa kuumalla ilmalla. Jokaisella meillä on varmasti jokin mielipide tai aate siihen kuuluisiko koira jättää edes hetkeksi sinne autoon kaupassa käydessä? Sanotaan nyt että on vaikka 28 astetta lämmintä ulkona.Minulla ei itsellä ole koiraa joten en osaa samaistua tähän ehkä niin hyvin kuin koiranomistajat, joten älkää kivittäkö minua.

Autoon ei kuulusi jättää koiraa tai lasta yksin sinne autoon, oli sitten ilmastointi tai ei. Edes sen 5 minuutin ajaksi. No miksi olen tätä mieltä. Koska kuten yleensä koirilla on turkki (ei tietenkään kaikilla mutta suurimmalla osalla) 

Miksi en sitten voisi jättää koiraa edes ilmastoituun autoon?. Kerron tähänkin teille syyn. Koska se ilmastointi ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin auton ollessa käynnissä. Joten koiralle voi tulla tukavat oltavat. Ei aina tietenkään mutta uskoisin näin. Ja olen kokenut sen kun autoon jää ilmastointi päälle, ainakaan minun kokemuksella se ei puhalla yhtä kovaa. 

Monia voi myös kutkuttaa se että jos näkee autossa koiran tai lapsen jolla on todella tukala olo, mitä siinä tilanteessa kuuluisi tehdä? Rikkoa lasi vai juosta pakoon? 

F251BC41-BEFD-428B-803A-44D6160B49F1.jpeg

Minun neuvoni tähän on se että, jos huomaat vieraassa autossa olevan elävän olennon jolla on selkeästi tukala olo niin soitat hätänumeroon. Et missään nimessä ensinmäisenä ole juoksemassa karkuun tai riko lasia koska jokaisella meistä on se velvollisuus auttaa hädän hetkellä. Uskokaa tai älkää, siitä voi saada sakot muistaakseni. Hätänumerossa varmasti osataan neuvoa mitä tilanne vaatii. Joten älkää menkö yksinään sooloilemaan. 

Parempihan se aina olisi että jätettäisiin se koira kotiin, mutta tilanteet muuttuu. Miten sitten toimin jos on koira mukana ja on pakko käydä kaupassa?

Otat sen koiran mukaasi kauppaan, olen tänä kesänä nähnyt monia omistajia joilla on se oma karvaturri siellä kaupassa mukana, eikä se ainakaan minun ostosten tekemistä ole häirinnyt.

woman-2711279_640.jpg

Entäs jos..? 

Se koira onkin sellainen jota ei voi ottaa kauppaan mukaan? Sitten neuvoisin sinua lähtemään sinne kauppaan jonkun kanssa, jotta se joku voisi olla koiran kanssa siellä autossa tai ulkona.

Kannattaa itse kokeilla olla takki päällä autossa näillä helteillä, niin osaatte suurinpiirtein saada tuntua siihen miltä siitä koirasta tuntuu. 

Linkkaan tuohon alas mielenkiintoisen tekstin liittyen aiheeseen. Ja keskustelua voi jatkaa tämän tekstin kommenteissa. Mitä olette tästä mieltä? Oletko joskus nähnyt koiran autossa yksin näillä helteillä? 

Linkki – https://www.moottori.fi/blogi/blogi-elainkoe-koira-kuumassa-autossa/

RAKKAUDELLA:HENNA

ja kyseinet kuva ylhäällä on otettu ilmaisesta kuvapankista. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *