Onko sulla mustat sukat?

Heips lukija!

Oletko mustasukkainen? 

Jos vastasit kyllä, kannattaa lukea tämä teksti. Vaikket olisi mustasukkaista tyyppiä on tärkeää tietää mistä mustasukkaisuus johtuu.

B7F2DA6F-50E7-4995-A232-2583FD81CD97.jpeg

Ennen pitkää saarnaa haluan kertoa teille omista kokemuksistani. Olen lukuisia kertoja seurustellut oli ne sitten pitkä tai lyhyt kestoisia, ja mustasukkaisuus on nissäkin esiintyny. 

Joten tiedän mistä puhun. Leikkimielellä mustasukkasuus tuo parisuhteeseen tai ystävyyssuhteeseen vähän boostia. Esimerkiksi olen joskus leikitellyt että ”nyt sä etit jonku toisen yhyy”

Se on vähän vaikea selittää tekstissä mutta toivottavasti saatte kiinni.

Sitten on tavallista mustasukkasuutta jossa tunnet ehkä surua kun kumppanisi on kavereidensa kanssa katsomassa jalkapalloa ja sinä jäät kotiin pyykkäämään. Joten tässäkään kohtaa sinuna en huolestuisi. 

 

Sairaaloinen mustasukkasuus

Joskus vuonna kivi ja miekka seurustelin ihmisen kanssa jonka mielestä oli hyväksyttyä hengailla ja bailata vastakkaisen sukupuolen kanssa ilman että minä kokisin mustasukkaisuutta (ja tämähän johti kyseisen ihmisen pettämiseen) Ja en siis ollut mustasukkainen.

Mutta sitten hän sai olla vapaasti mustasukkainen jos näin yhtä parhaista ystävistäni joka oli poika. Se oli  sairasta se touhu mun mielestä. Hän syytti pettämisestä vaikka itse oli pettänyt (tätä en tiennyt silloin) niin se tuntui tosi pahalta .

 

Onneksi se parisuhde päättyi eroon, sillä olisimme varmasti repineet toistemme päät.

Nyt voidaan puhua yleisesti mustasukkaisuuden syistä. Minusta mustasukkaisuus johtuu omasta epävarmuudesta ja traumaattisista kokemuksista. Koska jos suhde on terveellä pohjalla, on myöskin hyväksyttävää että saa olla myöskin omien ystävien kanssa.  Kuitenkin kannattaa aina muistaa se että jokaisen parisuhde on aina uniikki. Elikkä ei ole samanlaista parisuhdetta olemassa. Koska meillä kaikilla on omat rajamme missä ne menee, toisella raja voi olla petipuuhissa kun taas toisella suukossa.

 

9219AD33-440F-4B83-BAFF-21C10CE7B8C5.jpeg

Muttei koskaan saa antaa parisuhteen rikkoa ystävyyssuhteita.

Koska niitä on vaikempi kasata verrattuna parisuhteisiin. Ainakin minulla. Tein silloin joskus sen virheen että annoin tälle mustasukkaiselle tyypille kaikkeni ja jätin ystäväni siinä samalla huomaamatta asiaa, koska hänellä oli vahva ote minusta. 

Silloin kun olen ollut todella epävarma itsestäni, olen ollut mustasukkainen. Koska aikaisemmat parisuhteeni ovat loppuneet pian ja luulin että tämä nykyinenkiin parisuhde vain yhtäkkia kaatuu.

 

Siksi aloin alusssa pelkäämään sitä ja siten ehkä myöskin ryhtyy omaa huomaamattaan mennä siihen suuntaan että alkaa ajattelemaan niin että kuitenkin tämä parisuhde päättyy.

Kun itsevarmuuteni kasvoi, kasvoi myös mustasukkaisuus pois. Olen onnellinen ettei enään tarvitse pelätä.

Rakkaudella: Henna

Olis siistii kuulla teidän mielipiteitä, onko mustasukkasuus omasta epävarmuudesta vai mistä?

7ED02436-59D8-4E46-BE74-3D98591DCC6C.jpeg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *