Ihana tomaatti-juustopasta
Tällä kertaa vaihteeksi innostuin kokeilemaan oman pään reseptiä tomaatti-juustopastaan. Jääkaapissa oli juhannuksen tähteinä basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, joten niistä syntyi idea pastaruoasta. Yleensä en ole pastasta saanut kovinkaan hyvää, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että onnistuin. Tuorepastasta tämä voisi olla vieläkin parempaa, mutta melkeinpä mikä tahansa pasta sopinee. Tästä resepti talteen:
Ainekset:
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 prk ruokakermaa
2 rkl ketsuppia
noin 3 dl edam-juustoa raastettuna
tuoretta basilikaa oman maun mukaan
pastaa (esim. gnocchi)
(Lisäksi parmesaania ja fetajuustoa)
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. (Itse laitoin noin puoli pakettia gnocchi-pastaa 3:lle hengelle).
Hienonna sipuli, valkosipuli, muutama aurinkokuivattu tomaatti ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota isossa kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä (noin 2-3 rkl) pienellä lämmöllä muutama minuutti, kunnes pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja ketsuppi. Anna hautua pienellä lämmöllä noin 15 min.
Kun pasta alkaa olla kypsää, lisää juustoraaste tomaatti-kermaseokseen. Valuta pasta ja lisää se tomaatti-kermaseokseen. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
Syö sellaisenaan tai nauti raastetun parmesaanin ja fetamurujen kanssa.