Paakkelsi-sunnuntait

Minä ja moni muukin katsoo Koko Suomi leipoo-ohjelmaa. Minä ja moni muukin haluaa kokeilla ohjelman herkkuohjeita. Siskoni oli miehensä kanssa katsonut tallenteelta jaksoa numero viisi, jossa Mailis leipoi vadelma-juustokakun. Siskoni mies tietää, ettei hänen puolisonsa juurikaan leivo ja hän tiedostaa myös oikein hyvin, että minä rakastan leipomista. Hän oli sitten pyytänyt siskoani välittämään minulle tiedon, että kun jossakin kohtaa minuun iskee taas leipomisvimma, niin voisin pyöräyttää juustokakun. Siskoni välitti miehensä viestin minulle ja minä sitten puolestani kyselin siskoltani, että haluaako hänen miehensä hyydykejuustokakkua vai uunissa paistettua juustokakkua, mutta tällä ei kuulemma ollut väliä, kunhan se on juustokakkua.

Olin katsonut myös saman jakson ja ihastunut siis Mailiksen juustokakkuun. Päätin viime sunnuntaina toteuttaa siskoni miehen toiveen ja leipoa pyöräytin Mailiksen juustokakun. Ohjeen siis löydät vielä täältä. Muokkailin ohjetta vain hieman. En löytänyt kaupasta tuoreita vadelmia, joten käytin pakastevadelmia. En myöskään mitannut vadelmia, vaan laitoin niitä ihan fiilispohjalta. Jälkiviisaana päädyimme siihen, että vadelmia olisi saanut olla vieläkin enemmän. Mietimme jopa, että seuraavalla kerralla sekoitan vadelman taikinaan, enkä asettele niitä tuolla tavalla.. Jos joku kokeilee vadelmien sekoittamista taikinan joukkoon, kertokaa mitä mieltä olitte??? Kiitos!

vademla-juustokakku.png

Ohjeessa sanotaan, että paistoaika on reilu tunti. Minä pidin kakkua uunissa noin 1 h 20 min, mutta laitoin tunnin kohdalla kakun päälle leivinpaperin, ettei pinta tummuisi ihan mustaksi. Kantapään kautta oppineena tiedän, että toisinaan irtopohjavuoka saattaa ns. vuotaa, että se päästää rasvaa pohjan ja reunojen välistä, joka sitten valuu uuninpohjalle ja käryttää siellä. Laitoin siis valmiiksi pellin ritilän alle, että rasvasula tippuu sitten pellille eikä pohjalle käryttämään. Tähän kohtaan ei tarvitse sanoa muuta kuin, että onneksi laitoin 🙂 Huh huh!! Suosittelen siis teidänkin laittavan!

vademla-juustokakku_paistettu.png

Irtopohjan reunusta ei voi tietenkään irroittaa, kun kakku on lämmin, joten vein kakun parvekkeelle jäähtymään. Silloin meillä; minulla, siskollani ja hänen miehellään oli aikaa leikkiä Lilliputin kanssa. Lilliputti sai kummisedältä (siskoni mies) Ikea tuliaisia, nimesimme tämän Puff lohikäärmeeksi. Puff aiheutti aluksi hieman hämmennystä Lilliputissa, mutta illalla ennen nukkumaanmenoa Puff aiheuttikin jo naurua ja kirkumista.

puff.png

Kakun päälle piti laittaa vielä vedelmia ja tomusokeria, mutta koska en löytänyt tuoreita, tyydyin pelkkään tomusokeriin. Tomusokeria voi sirotella kakulle pienellä siivilällä, mutta se onnistuu myös teepallon avulla. Minisiiviläni oli kerran hukassa ja mietin pitkään, että millä voisin korvata sen ja lopulta keksin, että teepallo ajaa ihan saman asian, joten nyt olen vallan käyttänyt teepalloa. Teepallon hyviä puolia on se, että sillä saa otettua tomusokeria erittäin näppärästi ja ylimääräisen saa laitettua yhtä näppärästi takaisin purkkiin.

vademla-juustokakku_valmis.png

Valmista kakkua syödessä siskoni totesi, että tästä voisi tulla mukava perinne. Minä leivon jotain herkkuja ja he tulevat sitten herkuttelemaan! Voisimme viettää aina sunnuntaisin paakkelssi-sunnuntaita! Ja vielä kun olen äippälomalla, nämä paakkelsi-sunnuntait olisi helpompi toteuttaa, mutta mitäs sitten, kun palaan töihin??? Miten paakkelsi-sunnuntain sitten käy??

vademla-juustokakku_palat.png

 

 

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy