Ystävänpäiväherkkuja
No niin, nyt sain valmiiksi herkut, jotka annoin ystävälleni S:lle ystävänpäivälahjaksi.
Sain S:ltä joululahjaksi ihanan keittokirjan, jossa on aiiiiiivan ihania suklaasta tehtyjä herkkuohjeita. Olen merkinnyt herkkuohjeet Post It – lapuilla ja nyt päätin testata kahta ohjetta. Testiin valikoitui Pikkuflorentiinit ja Suklaa-likööri-praliinit. Muuntelin ohjeita hieman, mutta tässä tulee nyt minun ohjeeni.
Aloitetaan Pikkuflorentiineista.
40 g voita
½ dl sokeria
mantelilastuja
kuorittuja maapähkinöitä
parapähkinöitä
siemeniä (auringonkukan-, pinjan- ja kurpitsansiemeniä)
2 rkl kuohukermaa
150g suklaata
Toimi näin:
– Lämmitä uuni 180 asteeseen.
– Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. (Kyllä, seoksesta tulee (mielestäni) todella oudonnäköistä. Tein tämän vaiheen kahteen kertaan. Luulin ekalla kerralla, että seos meni pipariksi.) ->KIEHAUTA SEOS
– Sekoita seoksen joukkoon mantelit, pähkinät ja siemenet. Minulla oli manteleita, pähkinöitä ja siemeniä yhteensä reilut 3 dl.
– Lisää seokseen kerma, sekoita.
– Nostele seosta uunipellille reilu teelusikallinen. Muista jättää reilusti tilaa, sillä seos leviää uunissa!!!
– Paista nokareita 8-10 minuuttia. Kannattaa tarkkailla, sillä nokareet palavat helposti.
– Ota uunista ja kerää nokareet lusikoita apuna käyttäen ”kasoiksi”. Jäähdytä!!
– Sulata suklaa ja levitä se pellille. Anna suklaan kovettua hieman. Nostele pähkinäkasat suklaan päälle ja anna suklaan kovettua lisää. Kun suklaa on suhteellisen kovaa, leikkaa veitsellä palat irti.
Tässä hieman kuvasarjaa:
Sitten voidaan siirtyä Suklaa-likööri-praliineihin.
100 g tummaa suklaata
Täyte:
1 ½ dl kuohukermaa (käytin Flora vispiä, siitä tulee mielestäni kovempi vaahto)
1 rkl tomusokeria
reilu 2 rkl likööriä (käytin Baileyssiä)
Koristeluu:
50 g tummaa suklaata
valkosuklaahippuja
Toimi näin:
– Peitä uunipelti leivinpaperilla.
– Sulata suklaa.
– Levitä suklaasula karkkivuokien reunoille lusikalla tai ”kääntelemällä” vuokaa.
– Kumoa vuoat pellille kovettumaan.
– Valmista täyte: vatkaa kerma, lisää siihen sokeri ja lopuksi likööri.
– Täytä suklaavuoat kermavaahdolla. Vuoat on helppo täyttää pursotinpussia käyttäen. Itse laitoin täytteen litran pakastepussiin ja leikkasin kulman irti – ja AVOT -> sinulla on upea kertakäyttöinen pursotinpussi.
– Nosta praliinit jääkaappin kovettumaan noin 20 minuutiksi.
– Koristele: Sulata suklaa ja lusikoi suklaata kermavaahdon päälle, kunnes vaahto on peittynyt. Lusikoiminen oli toisinaan hankalaa, joten lopulta kastoin praliinit suklaasulaan. Toimi aikas hyvin. Koristelin praliinit valkosuklaahipuilla. Lopuksi laita praliinit kovettumaan, ja sitten vain NAUTTIMAAN!!!
Tässä hieman kuvasarjaa:
Laatikko, johon laitoin suklaaherkut on Lilliputin Aino-tossu laatikko. Pientä tuunausta ja AVOT, siitä tuli hieno konvehtirasia!!
Ihanaa ystävänpäivää ihanaiset lukijat!!
Ps. Tästä kirjasta löydät alkuperäiset ohjeet: Mmm… Suklaa – Suussa sulavimmat suklaiset herkut (sivut: 200 ja 204)