Meidän miesten suosikki – Suklaa-hasselpähkinäjuustokakku

Juhannus tuli ja meni. Minun / meidän juhannus sisälsi toooosi monta kakkua. Juhannusaattona tein Pavlovan. Juhannuspäivänä tein tädilleni kaksi kakkua; kolmikerros-suklaarahkakakun ja mansikka-raparperikakun. Ja juhannuksen jälkeisenä tiistaina tein vielä kaksi kakkua kotiin, juhlittiin mun synttäreitä perheen kesken.

Aloitan tämän kakku pläjäyksen nyt noista mun synttärikakuista ja tarkemmin sanottuna suklaakakusta. Sain äidiltäni synttärilahjaksi juustokakkukirjan (Juustokakut – 60 suussasulavaa leivonnaista. Hannah Miles) ja bongasin tämän kakku ohjeet sieltä.  Suklaa-hasselpähkinäjuustokakku on valmistettu ohjeen mukaan, mutta toinen kakkuni on jokseenkin muunneltuna, koska matkaan tuli muutama muuttuja, hihih 😀

kakku_1_0.png

Tämä suklaa-hasselpähkinäjuustokakku oli O:n ja siskoni miehen A:n ehdoton lemppari makeuden vuoksi. Heidän mielestä kakku ei voi olla koskaan liian makea 😉 Itse olen hieman paljonkin erimieltä, siskoni yhtyi minuun, makeutta voi helpostikin olla liikaa!

Eli ensimmäinen kakku pläjäys on nimeltään Suklaa-hasselpähkinäjuustokakku (sivu 65)

kakku_2.pngPohja:
230 g hasselpähkinä-suklaakeksejä
50 g paahdettuja hasselpähkinöitä
100 g sulatettua voita

  • Keksit murskataan vaikka kaulimella, sulata voi ja paahda pähkinät. Sekoita kaikki keskenään ja painele vuoan pohjalle.

Täyte:
6 liivatelehteä
300 g tuorejuustoa
250 g ricottajuustoa
200 g Nutellaa
2,5 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
10 kpl Ferrero Rocher konvehteja

  • Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, ricotta ja Nutella keskenään ”vaahdoksi”.
  • Lämmitä kerma ja liota liivatteet kuumaan kermaan. Lisää joukkoon suklaa, sekoita kunnes suklaa on sulanut kokonaan.
  • Lisää suklaakerma juustoseokseen. Sekoita. Lisää joukkoon murskatut konvehdit.
  • Kaada vuokaan ja laita kylmään hyytymään.

Pinnalle:
50 g tummaa suklaata sulatettuna
3 rkl paahdettuja hasselpähkinöitä (mä käytin hasselpähkinärouhetta)
1,5 dl kuohukermaa vatkattuna
6 kpl Ferrero Rocher konvehteja

  • Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa konvehdit puoliksi. Paahda pähkinät.
  • Valuta suklaasula kakun päälle. Rippottele sitten pähkinät kakunpinnalle. Pursota kermasta 12 tähteä reunoille ja laita kermatähtien päälle konvehdit.

kakku_3.png

Kuten kerroin kakku oli miesten makuun, mutta mielestäni se oli liian makea ja hieman raskaan oloinen. Mutta ihan jees! Hihihi!!

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.