Lilliputin tekemä kakku – jäädytetty Domino-suklaakakku
Kerroinkin jo teille, että teimme Lilliputin kanssa tänä vuonna isille eli O:lle jäädyttyn Domino-suklaakakun. Lupasin, että jos kakku olisi hyvää, niin kerron teillekin siitä 🙂
Ja nyt kun luet tätä postausta, niin voit päätellä, että hyvää oli!!
Suosittelen!!
Oli hieman erilainen kakku, koska oli jäädytettykakku. Pidin myös kovasti suklaaosion kanelinmausta… En taaskaan tehnyt ihan kuten ohjeessa sanottiin, mutta kerron nyt teille minun ohjeeni. Alkuperäisen löydät varmasti netistä tai esim. Yhteishyvän viimeisimmästä numerosta.
Ainesosat:
Pohja:
160 g Domino-keksejä + 3 suklaa
40 g voita sulatettuna
Puolukkasose:
100 g kotimaisia pakastepuolukoita sulatettuna
2 rkl tomusokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl Flora vispiä
200 g Philadelphia Original -maustamatonta tuorejuustoa
Reilu ripaus tomusokeria
200 g Fazer tummasuklaa sulatettuna
reilu ripaus kanelia
Pinnalle:
2 kpl marenkia murskattuna
sopivasti kotimaisia pakastekarpaloita
sopivasti sulatettua suklaata
Ja näin kakku valmistuu:
Hienonna keksit. Lilliputti laittoi keksit leipäpussiin ja paukutteli pulikalla päälle. Tokihan tehosekoitintakin olisi voinut käyttää :) Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23-24 cm). Sulata puolukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Muita sekoittaa tomusokeri mukaan. Lusikoi puolukkasose keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen täytteen sekoittamisen ajaksi.
Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi erikseen ja sekoita. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja viimeisenä sulatettu jäähtynyt suklaa. Sitten vuorossa on kanelin lisäys. Laitoin hieman ja maiston. Laitoin lisää ja maistoin uudelleen. Kaada täyte keksipohjan ja puolukkasoseen päälle, tasoita pinta ja sujauta kakku pakkaseen. Anna sen yöpyä siellä yön yli.
Sulata suklaa ja huiski sitä kakun päälle. Murskaa marengit ja ripottele muruset kakun päälle. Lisää sitten vielä karpalot. Kakku tulee tarjoilla kylmänä, mutta muista ottaa se kuitenkin tovin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta leikkaaminen onnistuu eikä kakkulapio väänny mutkalle :) hihih