Paakkelsi-sunnuntai part III
Viime sunnuntaina vietimme jälleen Paakkelsi-sunnuntaita. Nyt mukana olivat äitini ja hänen miehensä (mumma ja pappa), siskoni ja hänen miehensä, isäni (muffa) ja tietysti Lilliputti ja mieheni O. Minulla oli jonkunkin verran vaikeuksia keksiä/päättää, että mitä valmistan. Mietin ja mietin, surffailin netin ihmeellisessä maailmassa ja katsoin Koko Suomi leipoo – jaksoja, mutta pääni löi silti aivan tyhjää.
Lopulta löysin Keksihyllyn sivuilta ohjeen Daim – banaanikakkuun. Tällä kertaa en juurikaan soveltanut ohjetta. Ainoa muutos alkuperäiseen ohjeeseen oli se, että laitoin vain 1dl tomusokeria, kun ohjeessa käskettiin laittamaan 1 ½ dl. Niin ja teinhän minä toisenkin muutoksen. Ohjeessa käskettiin laittamaan 1 Daim – patukka, mutta minä laitoin 1 ½ patukkaa. Kakun tein lauantaina valmiiksi, joten se ehti hyvin hyytymään.
Kyseinen kakku on todella helppo valmistaa. Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa leivinpaperia alle, niin kakku irtoaa sitten aikanaan helpommin. Pohja on ainoastaan keksiä ja margariinia. Eikä täytekään ole vaikea valmistaa, kaikki aineet vain sekaisin. Aloitetaan kerman vatkaamisesta vaahdoksi ja sitten joukkoon sekoitetaan kaikki muut aineet. Itse en sekoitellut muita aineita ensin keskenään, vaan laitoin kaikki kermavaahdon joukkoon ja sitten sähkövatkaimella sekaisin.
Sitten mietin, että jokin suolainen herkku voisi olla myös kiva. Hetken etsintöjen jälkeen päädyin kokeilemaan jotain täysin uutta -> suolaisia whoopies – pikkuleipiä. Siis voi olla, että joku on kokeillut vastaavaa, mutta minulle suolaiset whoopies – pikkuleivät olivat uutta. Itse asiassa en ole tehnyt minkäänlaisia whoopies – pikkuleipiä. Jos sana whoopies ei ole vielä tuttu, niin Hellapoliisin mukaan whoopies on seuraavanlainen herkku:
”Suomeen Amerikasta rantautunut trendiherkku, joka vastaa ulkonäöltään erehdyttävästi pariisilaisia macaroneja. Whoopies on todella loistava pikkuleipä, jos pikkuleipien leipominen ei ole suurinta hupiasi. Taikina on nopea valmistaa ja se on helppo pursottaa pursotinpussista suoraan pellille käsiä sotkematta. Täytettä voit varioida mielin määrin. Kokeile erilaisia kiinteitä marmeladeja ja hilloja, vaahdotettua kermaa, suklaatahnoja ja maustettuja tuorejuustotahnoja”.
Löysin sopivan whoopies – ohjeen DanSukkerin – sivuilta. Koska täytteeni oli ns. suolainen, niin jätin osan sokerista pois. Eli itse laitoin sokeria vain 1 dl, muuten tein ohjeen mukaan. Taikinasta tuli aikas tönkköä ja pursottaminen oli mielestäni hieman hankalaa. Muutamien yritysten jälkeen päädyin käyttämään kuviotyllaa. Eihän kukaan ole sanonut, että whoopies – pikkuleipien pitää olla tasapintaisia??? :)
Täytteen kehitin itse. Välissä oli Valion aurajuustoa ja Creme Bonjourin maustamatonta tuorejuustoa. Nämä kaksi ainesosaa sekoitin keskenään sähkövatkaimella. Tietysti olisin voinut ostaa pehmeää auraa, mutta ei tullut sitten kaupassa tämä tuote mieleen :) Juustotäytteen päälle laitoin Pirkan lakka-omenahilloa. Hillo on todella makeaa, joten ihan pieni määrä riittää.
Mielestäni whoopies – pikkuleivät vaativat vielä pisteen I:n päälle, joten ripotin niiden pinnalle ihan pikkuisen tomusokeria. Ja voi mums, että olivat hyviä!!