Ystävänpäiväherkkuja

No niin, nyt sain valmiiksi herkut, jotka annoin ystävälleni S:lle ystävänpäivälahjaksi.

ystavanpaivalahja.png

Sain S:ltä joululahjaksi ihanan keittokirjan, jossa on aiiiiiivan ihania suklaasta tehtyjä herkkuohjeita. Olen merkinnyt herkkuohjeet Post It – lapuilla ja nyt päätin testata kahta ohjetta. Testiin valikoitui Pikkuflorentiinit ja Suklaa-likööri-praliinit. Muuntelin ohjeita hieman, mutta tässä tulee nyt minun ohjeeni.  

Aloitetaan Pikkuflorentiineista.

40 g voita
½ dl sokeria
mantelilastuja
kuorittuja maapähkinöitä
parapähkinöitä
siemeniä (auringonkukan-, pinjan- ja kurpitsansiemeniä)
2 rkl kuohukermaa
150g suklaata

Toimi näin:

– Lämmitä uuni 180 asteeseen.
– Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri. (Kyllä, seoksesta tulee (mielestäni) todella oudonnäköistä. Tein tämän vaiheen kahteen kertaan. Luulin ekalla kerralla, että seos meni pipariksi.) ->KIEHAUTA SEOS
– Sekoita seoksen joukkoon mantelit, pähkinät ja siemenet. Minulla oli manteleita, pähkinöitä ja siemeniä yhteensä reilut 3 dl.
– Lisää seokseen kerma, sekoita.
– Nostele seosta uunipellille reilu teelusikallinen. Muista jättää reilusti tilaa, sillä seos leviää uunissa!!!
– Paista nokareita 8-10 minuuttia. Kannattaa tarkkailla, sillä nokareet palavat helposti.
– Ota uunista ja kerää nokareet lusikoita apuna käyttäen ”kasoiksi”. Jäähdytä!!
– Sulata suklaa ja levitä se pellille. Anna suklaan kovettua hieman. Nostele pähkinäkasat suklaan päälle ja anna suklaan kovettua lisää. Kun suklaa on suhteellisen kovaa, leikkaa veitsellä palat irti.

Tässä hieman kuvasarjaa:

 

florentiinit.png

 

Sitten voidaan siirtyä Suklaa-likööri-praliineihin.

100 g tummaa suklaata

Täyte:
1 ½ dl kuohukermaa (käytin Flora vispiä, siitä tulee mielestäni kovempi vaahto)
1 rkl tomusokeria
reilu 2 rkl likööriä (käytin Baileyssiä)

Koristeluu:
50 g tummaa suklaata
valkosuklaahippuja

Toimi näin:

– Peitä uunipelti leivinpaperilla.
– Sulata suklaa.
– Levitä suklaasula karkkivuokien reunoille lusikalla tai ”kääntelemällä” vuokaa.
– Kumoa vuoat pellille kovettumaan.
– Valmista täyte: vatkaa kerma, lisää siihen sokeri ja lopuksi likööri.
– Täytä suklaavuoat kermavaahdolla. Vuoat on helppo täyttää pursotinpussia käyttäen. Itse laitoin täytteen litran pakastepussiin ja leikkasin kulman irti – ja AVOT -> sinulla on upea kertakäyttöinen pursotinpussi.
– Nosta praliinit jääkaappin kovettumaan noin 20 minuutiksi.
– Koristele: Sulata suklaa ja lusikoi suklaata kermavaahdon päälle, kunnes vaahto on peittynyt. Lusikoiminen oli toisinaan hankalaa, joten lopulta kastoin praliinit suklaasulaan. Toimi aikas hyvin. Koristelin praliinit valkosuklaahipuilla. Lopuksi laita praliinit kovettumaan, ja sitten vain NAUTTIMAAN!!!
 

Tässä hieman kuvasarjaa:

praliinit_1.png

praliinit_2.png

 

Laatikko, johon laitoin suklaaherkut on Lilliputin Aino-tossu laatikko. Pientä tuunausta ja AVOT, siitä tuli hieno konvehtirasia!!

ystavanpaivalahja_2.png

 

 

Ihanaa ystävänpäivää ihanaiset lukijat!!

 

 

 

Ps. Tästä kirjasta löydät alkuperäiset ohjeet: Mmm… Suklaa – Suussa sulavimmat suklaiset herkut (sivut: 200 ja 204)

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Ajattelin tänään

D I Y – Mysli

No niin, kohta SE päivä on jo täällä… Tiedättekö mistä päivästä puhun? Jeps, oikein meni!

Puhun YSTÄVÄNPÄIVÄSTÄ!! Mulla on muutama ihana ystävä, jota haluan muistaa. Nyt parhaillaan mietin, että mistä saan löydän sen ajan, että saan paketit valmiiksi.

Tässä yksi ihana DIY idea ystävänpäivälahjaksi – DIY MYSLI. Itse valmistin tämän joululahjaksi ihanalle ystävälleni, mutta nyt tuli mieleen, että tämä voisi olla yhtä hyvin myös ystävänpäivälahja.

Tutkin netistä erilaisia mysliohjeita, ja lopulta päädyin tähän ns. omaan ohjeeseen. Mikä tästä tekee oman ohjeen? No se, että seuraavat raaka-aineet löytyivät sillä hetkellä kaapeistani.

Hyvän mielen mysli

– 5 dl kaurahiutaleita
– 5 dl neljänviljanhiutaleita
– oikeasti reilu kaato siemeniä: itse käytin kurpitsan-, auringonkukan-, pinjan-, seesamin- ja pellavansiemeniä
– oikeasti reilusti pähkinöitä: itse käytin mantelia, parapähkinää, saksanpähkinää, kuorittuja hasselpähkinää, cashewpähkinää, macadamia, kuorittuja maapähkinöitä. Olikos näiden lisäksi vielä jotain muitakin pähkinöitä, hmmm…
– kuivattuja hedelmiä: itse käytin rusinoita (erivärisiä), papaijaa ja omenaa

– kanelia
– kardemummaa
– merisuolaa

Kastike:
– ½ dl oliiviöljyä
– hunajaa

Näin mysli valmistuu:

– Kuumenna uuni 175 asteeseen.
– Kuumenna oliiviöljy ja hunaja pannulla yhtenäiseksi seokseksi (älä päästä kiehumaan).
– Sekoita hiutaleet, pähkinät ja siemenet kulhossa.
– Lisää mausteita oman maun mukaan. Itse laitoin suolaa ”aikas paljon ja karkeana”.
– Kaada myslin joukkoon öljy-hunajaseos. Sekoita hyvin!!
– Kaada ja asettele mysli pellille tasaisesti -> Tässä kohtaa laitoin vielä hieman lisää suolaa ja pikkusen juoksevaa hunajaa sinne tänne.
– Paista noin 15 min. MUISTA käännellä välillä, ettei mysli pala.
– Anna myslin hieman jäähtyä ja lisää kuivatut hedelmät ja VOILA!!

diy_mysli.png

Mitäs te ihanaiset lukijani annatte ystävänpäivälahjaksi teidän ystävillenne?

 

Suhteet Ystävät ja perhe Mieli Ajattelin tänään